Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υποναύαρχος Γρυπάρης για επιχείρηση «Ασπίδες»: «Η αποστολή δεν επηρεάστηκε από την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ»

Οι επιχειρήσεις της ναυτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν επηρεαστεί από την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, αλλά η δύναμη χρειάζεται περισσότερα πολεμικά πλοία για την προστασία των εμπορικών πλοίων που πλέουν σε «μια τεράστια περιοχή» τόνισε ο διοικητής της αποστολής στο Reuters.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» όπως ονομάστηκε, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο για να προστατεύσει τα πλοία από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες Χούτι, που πρόσκεινται στο Ιράν.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί» δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της επιχείρησης υποναύαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης στην έδρα της αποστολής στη Λάρισα.

Κύπριοι και Αμερικανοί κομάντος σε άσκηση μήνυμα αποτροπής «ΑΣΠΙΔΑ - SHIELD 2024»

Η αποστολή έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει αναχαιτίσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της στους δημοσιογράφους στη Λάρισα. Έχει επίσης συνοδεύσει 79 εμπορικά πλοία για να διασχίσουν με ασφάλεια την περιοχή.

Οι τέσσερις φρεγάτες της επιχείρησης από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Ο κ. Γρυπάρης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές Αρχές να εμπλέξουν περισσότερα πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Tags
Back to top button