Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υπέρ δημοψηφίσματος ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την ονομασία

O υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων, με την ευκαιρία της χθεσινής συνάντησής του με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Τεργέστη της βόρειας Ιταλίας,.

Ερωτηθείς αν τα Σκόπια θα δεχόταν κάποια μέρα την αλλαγή του ονόματός της, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα που εμπλέκει συναισθήματα και ταυτότητα. Για μας, για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, πρέπει να έχουμε μια διαδικασία που θα δημιουργήσει μια εθνική θέση πάνω στο θέμα. Θα υπάρξει σίγουρα ένα δημοψήφισμα».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών, τα Σκόπια και η Βουλγαρία συμφώνησαν εξάλλου στο κείμενο μιας συνθήκης φιλίας, στόχος της οποίας είναι να μπει ένα τέλος σε χρόνια διενέξεων και εντάσεων.

«Καταλήξαμε σ' έναν συμβιβασμό (με τη Βουλγαρία) για το κείμενο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στη συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στο Ρόιτερς.

«Η υπογραφή της συνθήκης ειρήνης με τη Βουλγαρία θα ενισχύσει την αξιοπιστία μας, θα καταδείξει ότι είμαστε σοβαροί και ότι θέλουμε να κάνουμε φίλους στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοινώθηκε πως επιτεύχθηκε μια «βάση» για έναν συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ. Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα πως ελπίζουν ότι η συνθήκη θα καταστεί δυνατό να υπογραφεί στις 2 Αυγούστου.

Tags
Back to top button