Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΥΠ.ΕΞ. Σκοπίων: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα»

Αποφασισμένος να αλλάξει πολιτική ρότα, με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, λύνοντας το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα και διαμορφώνοντας σχέσεις καλής και σταθερής γειτονίας, εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Ντιμιτρόφ εκφράζει σαφή επιθυμία να αρθούν τα εμπόδια ώστε να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εκτιμά ότι η μακρόχρονη αναμονή επέτρεψε την ανάπτυξη άλλων αφηγημάτων στη χώρα του, με αποτέλεσμα αυτή να εισέλθει στην πολιτική αστάθεια.

Αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές, επισημαίνει την ύπαρξη πλέον της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία και θεωρεί ότι μπορούν να ενισχυθούν έτι περαιτέρω τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όλα αυτά θα αποτελέσουν βάση συζήτησης και για την επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, τον οποίο ήδη προσκάλεσε να επισκεφθεί τα Σκόπια στα τέλη Αυγούστου.
 

Tags
Back to top button