Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΥΠΕΞ Βρετανίας: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι ένα κράτος υποτελές στην ΕΕ»

«Η Βρετανία πρέπει να κλείσει μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το εμπόριο μετά το Brexit, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο να γίνει κράτος υποτελές στην ΕΕ», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Times και δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, εκ των ηγετών του στρατοπέδου των υποστηρικτών της αποχώρησης.

Εάν δεν καταφέρει να απαλλαγεί από το δίκαιο της ΕΕ, το ΗΒ θα μετατραπεί σε «υποτελές κράτος», διατείνεται ο Τζόνσον στη συνέντευξη αυτή. Η κυβέρνηση των Τόρις, επιχειρηματολογεί, πρέπει να επιδιώξει να «μεγιστοποιήσει τα οφέλη του Μπρέξιτ» διαφοροποιούμενη από τους κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ προκειμένου να είναι σε θέση να συνάψει «σωστές συμφωνίες ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών» με άλλα κράτη.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατάφερε αυτή την εβδομάδα να υπάρξει καταρχήν συμφωνία με την ΕΕ για να περάσουν οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο στην επόμενη φάση, που αφορά τις εμπορικές σχέσεις και μια μεταβατική περίοδο. Αλλά καλείται τώρα να ενώσει το βαθιά διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα και το υπουργικό της συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ερίζουν για το τι είδους συμφωνία για το εμπόριο πρέπει να επιδιώξει το Λονδίνο.

Μια ένδειξη των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η Μέι στην προσπάθειά της να ενώσει την παράταξή της ήταν οι έντονες αντιδράσεις από μέρους υποστηρικτών του Μπρέξιτ που πυροδότησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ επειδή δήλωσε πως αφού η Βρετανία αποχωρήσει επίσημα από την ΕΕ, τον Μάρτιο του 2019, θα επιδιώξει τη διατήρηση του σημερινού status quo για μια μεταβατική περίοδο.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ επέκρινε έντονα τον Χάμοντ, όπως και άλλοι εξέχοντες οπαδοί της αποχώρησης, διότι έκανε μια δήλωση που όπως τόνισε «δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης».

Ο Τζόνσον δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς ότι θα προτείνει ένα «φιλελεύθερο Μπρέξιτ» σε μια νέα παρέμβαση που θα κάνει αυτή την εβδομάδα, στην οποία θα περιγράψει τα πλεονεκτήματα που θεωρεί πως δίνει στη χώρα του η αποχώρησή της από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Tags
Back to top button