Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχει περίπτωση σοβαρής τουρκικής προβοκάτσιας σε Αιγαίο και Κύπρο λόγω των 50 χρόνων από το 1974;

Οι ασφυκτικές πιέσεις στο καθεστώς Ερντογάν λόγω της ήττας στις δημοτικές εκλογές σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, αλλά και η εμμονή με συγκεκριμένες ημερομηνίες, μας οδηγούν σε πιθανότητα κρίσης σε Αιγαίο και  Κύπρο.

Στριμωγμένος στην γωνία φέρεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν μετά την ευρεία ήττα, ειδικά από τον Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα από τον έτερο υποψήφιο των Κεμαλιστών.

Οι χθεσινές και προχθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μετά το εκλογικό στραπάτσο, δείχνουν ότι ο ίδιος κάτι ετοιμάζει πιθανότατα σε Αιγαίο και Κύπρο, καταφεύγοντας στο εθνικιστικό κοινό της χώρας του, όπως έκανε πάντα.

Τουρκικές  φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η Γενί Ακίτ και Μπιρλίκ, υποστηρίζουν ότι:

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις πρόβες πολέμου κατά της Τουρκίας, άρχισαν να βαδίζουν τανκς, εκτοξεύτηκαν βλήματα. Οι μονάδες πυροβολικού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν άσκηση βολών επί 12 ημέρες στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά, νυχθημερόν», αναφερόμενες σε ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της ΑΣΔΕΝ.

Στις 18 Μαρτίου 2024, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε λεκτικά στον κυπριακό ελληνισμό, ενώ άφησε πολλά να εννοηθούν και όχι τυχαία

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι εάν ο τουρκικός στρατός το 1974 είχε προχωρήσει πιο νότια, «η Κύπρος θα ανήκε στην Τουρκία».

Ο ίδιος μιλώντας σε Τούρκους στρατιωτικούς έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι πριν 50 χρόνια σώθηκαν από το χείλος της γενοκτονίας.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην 'ειρηνευτική επιχείρηση του 1974' μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες.

«Το νησί της Κύπρου θα είχε καταληφθεί ολόκληρο από την Τουρκία, αν ο στρατός προχωρούσε πιο νότια».

Στόχος της Άγκυρας και του μεγαλομανούς Ερντογάν πιθανόν η Κύπρος

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το Καλοκαίρι συμπληρώνονται 50 ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους, κάτι που έχει ξεχάσει δυστυχώς η αποκαλούμενη διεθνή κοινότητα που αγκαλιάζει τον Ερντογάν .

Με δεδομένη την προσκόλληση των Τούρκων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, είναι πολύ πιθανό να δούμε εκτός από τις φιέστες που ετοιμάζει το ΑΚΡ στο νησί, και μια πιθανή προβοκάτσια κατά των Κυπρίων.

Εδώ και μεγάλο διάστημα η Τουρκία απειλεί την Λευκωσία σε δύο ταμπλό, το ένα αφορά τα θαλάσσια οικόπεδα που τα θεωρεί κτήμα των Τουρκοκυπρίων, και δεύτερον εισχωρεί με διάφορες προφάσεις στο αποκαλούμενο νεκρό έδαφος στην πράσινη γραμμή.

Το που θα επιχειρήσει ακριβώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι σαφές γιατί κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην.
Το θέμα είναι όμως ότι κάτι μαγειρεύει ο ίδιος ειδικά στην Κύπρο.

Το Αιγαίο είναι επίσης στο στόχαστρο της Τουρκίας

Η έτερη περιοχή στόχευσης της Άγκυρας θα μπορούσε να ήταν το Αιγαίο, ειδικά μετά το θέμα με τα ελληνικά θαλάσσια πάρκα, που τόσο πολύ ενόχλησε την τουρκική κυβέρνηση.

Όταν μια κυβέρνηση ενός κράτους όπως η Τουρκία, ομιλεί ξεκάθαρα για νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, πουν δεν ανήκουν στην Ελλάδα ( κάτι που αντίκειται στις συναφείς συνθήκες), τότε η χώρα αυτή ετοιμάζει πιθανότατα σοβαρή προβοκάτσια ή κρίση τύπου Ιμίων, για να θέσει επίσημα το θέμα στην Αθήνα.

Υπάρχει μια πιθανότητα να αναμένουν πολλοί τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο, ( λόγω της επετείου) της τουρκικής εισβολής, αλλά οι Τούρκοι να “στοχοποιήσουν” το Αιγαίο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Άλλωστε αρέσκονται οι ίδιοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια κατά της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια. 

Tags
Back to top button