Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ύμνοι από τη δήμαρχο Παρισιού στον Π. Σάντσεθ για το Aquarius: «Έσωσε την τιμή της Ευρώπης» (φωτό)

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, εξέφρασε το θαυμασμό της στο πρόσωπο του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, τον οποίο υποδέχτηκε στο δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τόνισε ότι «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» όταν δέχτηκε να καταπλεύσει στη Βαλένθια το πλοίο Aquarius που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

«Υπάρχουν εδώ πολλές γυναίκες και άνδρες που σε θαυμάζουν, που θαυμάζουν αυτό που έκανες», είπε η δήμαρχος. «Είπες: δέχομαι το Aquarius στη Βαλένθια. Εδώ, πολλοί σε χειροκρότησαν και έκριναν, όπως κι εγώ, ότι έσωσες την τιμή της Ευρώπης», πρόσθεσε.

«Η παρουσία σου, ως προέδρου της ισπανικής κυβέρνησης, είναι επίσης ένα φως για εκείνους που σκέφτονται ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη», συνέχισε η Ινταλγκό, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, γαλλική και ισπανική. Η Ευρώπη, υπενθύμισε η δήμαρχος, «σημαίνει φυσικά ενιαίο νόμισμα, ασφαλώς κοινούς οικονομικούς κανόνες, αλλά πρώτα απ' όλα είναι μια δημοκρατική περιπέτεια».

Ο Σάντσεθ, που έφτασε στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την πρώτη στην οποία συμμετείχε ως πρωθυπουργός, είπε ότι «αυτό που έκανε η ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση σχετίζεται με την ιστορία της Ισπανίας». Και εξήγησε ότι οι Ισπανοί που έφυγαν στο εξωτερικό κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο «κατάφεραν να ενσωματωθούν χάρη στην υποδοχή που τους έγινε».

Η Ινταλγκό είχε καλέσει τον Σάντσεθ στο Παρίσι με την ευκαιρία μιας τελετής που οργανώθηκε από τον δήμο στη μνήμη των Ισπανών ανδρών της «Λα Νουέβε», του τάγματος που συμμετείχε στις μάχες για την απελευθέρωση της γαλλικής πρωτεύουσας πριν από 74 χρόνια.


 

 

Tags
Back to top button