Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υεμένη: Η κυβέρνηση θα αυξήσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις μία ημέρα αφού πραγματοποιήθηκε στο Άντεν διαδήλωση κατά του αυξημένου κόστους ζωής στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς, ενώ το εθνικό νόμισμα της χώρας, το ριάλ, έχει χάσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της αξίας του σε σχέση με το δολάριο από το 2015, όταν ξεκίνησε η επέμβαση του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Έπειτα από συνεδρίαση στο Ριάντ η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, που ζει εξόριστος στη Σαουδική Αραβία, ενέκρινε «την αύξηση των μισθών του δημοσίου τομέα, περιλαμβανομένων των συντάξεων», μετέδωσε το πρακτορείο SABA.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν χθες στους δρόμους του Άντεν, της προσωρινής έδρας της κυβέρνησης, καίγοντας λάστιχα, κλείνοντας τους κεντρικούς δρόμους και καλώντας σε πολιτική ανυπακοή.

Τον Ιανουάριο η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει την παροχή 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης. Το ριάλ είχε για μικρό χρονικό διάστημα ανακάμψει, όμως έκτοτε σημείωσε πτώση 36% έναντι του δολαρίου.

Το 2016 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν την εργασία τους όταν ο πρόεδρος Χάντι μετέφερε την κεντρική Τράπεζα από την πρωτεύουσα Σανάα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο Άντεν.

Tags
Back to top button