Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χρονοκάψουλα από το μακρινό 1920 βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατεδάφισης σχολείου στη Μινεσότα

Μια χρονοκάψουλα από το μακρινό 1920 βρέθηκε σε σχολικό κτίριο στη Μινεσότα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης.

Οι εργάτες εντόπισαν την κάψουλα θαμμένη στο Λύκειο Owatonna την ώρα που γκρέμιζαν τις κολώνες και τις πόρτες στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου.

Η χρονοκάψουλα ανοίχτηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό της περιλαμβάνουν έναν κατάλογο καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων των δημόσιων σχολείων της Owatonna το 1920, τη σχολική εφημερίδα μαζί με τρεις τοπικές, καθώς και οικονομικές καταστάσεις.

Το πείραμα της Λάρισας: Χρονοκάψουλα με αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της New York Post, όλοι εθνουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι μια χρονοκάψουλα είχε τοποθετηθεί στον ακρογωνιαίο λίθο του σχολείου.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να μαθαίνεις περισσότερα για την ιστορία της κοινότητας και για τους ανθρώπους που είχαν την προνοητικότητα να χτίσουν ένα σπουδαίο σχολείο που θα εξυπηρετούσε τόσους πολλούς μαθητές για πολλές γενιές» , δήλωσε ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας, Τζεφ Έλσταντ στον τηλεοπτικό σταθμό Fox.

«Αν και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι μπορεί να περιλαμβάνεται σε μια τέτοια κάψουλα, πολλά από τα αντικείμενα, όπως οι εφημερίδες και η τοπική ιστορία, είναι τυπικά για μια χρονοκάψουλα. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό να ανακαλύπτεις τα αντικείμενα που μοιράζονταν πληροφορίες για τα σχολεία εκείνης της εποχής», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή Μουσείου του Λυκείου της Owatonna συνεργάζεται με την Εταιρεία Ιστορίας της κομητείας Steele για τη συντήρηση των αντικειμένων της χρονοκάψουλας. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί ποια αντικείμενα θα εκτεθούν στο σχολείο και ποια θα μεταφερθούν στις συλλογές της Εταιρείας.

«Εκτιμούμε την ιστορική σημασία της χρονοκάψουλας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ιστορία μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Έλσταντ.

 

Tags
Back to top button