Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χρήστης στα social media αναφέρει πως η Μελάνια ήταν παράνομη μετανάστρια - Αληθεύουν τα στοιχεία; (φωτό)

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επανέφεραν στο προσκήνιο παλαιότερα δημοσιεύματα μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων, περί ενδείξεων ότι για ένα μικρό διάστημα η Μελάνια έζησε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και επωφελήθηκε από τα ίδια προγράμματα, τα οποία επικρίνει με δριμύτητα ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να ξέρουν όλοι ότι η ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ κάποια στιγμή δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα κι εργάστηκε παράνομα ως μοντέλο στις ΗΠΑ», ανέφερε ένας από τους χρήστες.

Παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2016 το Associated Press είχε αναφέρει ότι η Μελάνια είχε λάβει πάνω από 20.000 δολάρια ως αμοιβή για δέκα δουλειές ως μοντέλο μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου - ενώ βρισκόταν ακόμα υπό το καθεστώς της τουριστικής βίζας και προτού εξασφαλίσει βίζα H-1B για «ειδικευμένους εργαζόμενους» η οποία της επέτρεπε να εργαστεί νόμιμα στις ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας, Στέφανι Γκρίσαμ, έσπευσε, βέβαια, να υποστηρίξει ότι η Μελάνια «ενήργησε σύννομα σε όλες τις περιπτώσεις και εισήλθε νόμιμα» στις ΗΠΑ.

Αλλά κάποιες αποσπασματικές πληροφορίες που έδωσαν στο παρελθόν οι Τραμπ και ο δικηγόρος της Μελάνια και της οικογένειάς της, Μάικλ Γουάιλντς, για το πώς έφθασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ αφήνουν μετέωρα αρκετά ερωτηματικά.

Ο  Γουάιλντς δήλωσε τον Αύγουστο του 2016 στο δίκτυο Univison ότι η Μελάνια Τραμπ είχε εξασφαλίσει πράσινη κάρτα «λόγω γάμου» το 2001, αν και ως γνωστόν η ίδια παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2005.

Δύο μήνες αργότερα ο Γουάιλντς υπαναχώρησε στη δήλωσή του αυτή επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι το 2000 η Μελάνια ζήτησε πράσινη κάρτα ως μοντέλο «με εξαιρετικές ικανότητες» και ότι στις 19 Μαρτίου του 2001 έγινε δεκτή στις ΗΠΑ ως μόνιμη νόμιμη κάτοικος.

Ειδικοί σε θέματα μετανάστευσης, ωστόσο, επεσήμαναν στο είναι απίθανο το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, που εμφανιζόταν κυρίως σε καταλόγους και διαφημίσεις, να έγινε δεκτή σιτς ΗΠΑ υπό το πρόγραμμα EB-1 που αφορά μόνον αιτούντες με «εξαιρετικές ικανότητες».

Από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα τον Αύγουστο του 2016 ότι η γυναίκα του «ήρθε εντελώς νόμιμα» στη χώρα. Υποσχέθηκε δε ότι η Μελάνια θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις.

«Είπαν ότι η γυναίκα μου, Μελάνια ίσως ήλθε παράνομα εδώ. Το πιστεύετε;», είπε ο Τραμπ. «Ένα πράγμα θα σας πω: έχει όλα τα έγγραφα που θα δώσει μια μικρή συνέντευξη Τύπου τις επόμενες δυο εβδομάδες. Μ’ αρέσει αυτό. Μ’ αρέσει», είπε.

Μόνον που η Μελάνια δεν παραχώρησε ποτέ εκείνη τη συνέντευξη Τύπου…

 

 

Tags
Back to top button