Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xίος: Δικαίωση για τη Μονή που είχε προσφύγει κατά της κατασκευής κέντρου κράτησης μεταναστών

Συγκεκριμένα, με απόφαση που εξεδόθη ένα μήνα μετά τη συζήτηση της αίτησης, το δικαστήριο ζήτησε την απόδοση του ακινήτου του κέντρου κράτησης μεταναστών Μερσινιδίου από το ελληνικό Δημόσιο στην ιερά μονή.

Μετά την απόφαση αυτή, το Δημόσιο και ειδικότερα η αστυνομία, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ακίνητο ούτε ως απλό χώρο συγκέντρωσης μεταναστών, πόσο μάλλον για κέντρο κράτησης παραβατικών, που αποτελούσε και τον σχεδιασμό των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι το έργο της μετατροπής του χώρου σε κέντρο κράτησης παραβατικών μεταναστών είχε δημοπρατηθεί, είχε δε εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος σταμάτησε τις εργασίες μετά την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και τις αντιδράσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Άγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή αν το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου ή θα παραχωρήσει οικειοθελώς τη νομή, παραδίδοντας τα κλειδιά του χώρου.

Tags
Back to top button