Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Μύκονος

Χιλιάδες τσούχτρες γέμισαν τις παραλίες της Μυκόνου - Προβλήματα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων (φωτο)

Επιμένει το φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών και συγγενικών τους ειδών στα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό, στην παραλία του Όρνου στην Μύκονο, έκαναν χθες την εμφάνιση τους χιλιάδες μέδουσες «Pelagia noctiluca». Οι μέδουσες ξεβράστηκαν στην άμμο από τα κύματα, δημιουργώντας αποκρουστικό θέαμα. Σημειώνεται δε ότι το συγκεκριμένο είδος μέδουσας παρέχει μια ισχυρή δόση τοξίνης σε κάθε οργανισμό με τον οποίο έρχεται σε επαφή και το τσίμπημα της είναι ιδιαίτερα επώδυνο, όχι όμως επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παρόμοιες αναφορές για την παρουσία του συγκεκριμένου είδους, είχαμε τις προηγούμενες μέρες και σε άλλες παραλίες του νησιού, στον Πάνορμο και στον Άγιο Σώστη αλλά και στη Ψαρού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρέπει να έφτασαν στη Μύκονο με την βοήθεια των νοτιάδων.

Το φαινόμενο μάλιστα είναι έντονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σύρος η Τήνος και η Παρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή και η γενικότερη αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών, πιθανολογείται ως κύρια αιτία που οι μέδουσες κατακλύζουν τα τελευταία καλοκαίρια τις ελληνικές θάλασσες.

Η επιφανειακή θερμοκρασία της Μεσογείου έχει ανέβει ενώ και στις ελληνικές θάλασσες έχει παρατηρηθεί άνοδος της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό. Οι μέδουσες αν και αποτελούν σημαντικό παράγοντα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, όταν συναθροίζονται σε μεγάλους αριθμούς, μετατρέπονται σε σοβαρό πρόβλημα, καθιστώντας απαγορευτικό το κολύμπι.
 

Tags
Back to top button