Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χάρτης της CIA έβγαλε το Καστελόριζο από την ελληνική επικράτεια – Καταρρίπτεται

Σύγχυση και ερωτηματικά έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με χάρτη της CIA που »βγάζει» το Καστελόριζο από την ελληνική επικράτεια.

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο  & διαβάζουμε:

Το δημοσίευμα αναφέρει:

 Τι ισχύει

Ο χαμηλής ανάλυσης χάρτης που παρουσιάζουν τα εν λόγω άρθρα, προέρχεται από το . και δεν είναι κάτι καινούργιο. Κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια και μπορείτε να τον βρείτε ακόμη και στη .

 Αποτελεί επίσημη θέση των ΗΠΑ;

Η απάντηση είναι όχι, διότι εάν κοιτάξουμε τους υπόλοιπους χάρτες που το Factbook έχει για την Ελλάδα, βλέπουμε ξεκάθαρα το Καστελόριζο (Μεγίστη) εντός της ελληνικής επικράτειας:

 Δείτε τους χάρτες της CIA σε υψηλή ευκρίνεια και .

Στον χάρτη, λόγω πολύ χαμηλής ανάλυσης, δεν υπάρχουν το Αγαθονήσι, οι Λειψοί και η Πάτμος. όπως και πολλά άλλα μικρά νησιά και νησίδες σε Αιγαίο και Ιόνιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αμουλιανή στη Χαλκιδική που είναι στο μέγεθος του Καστελόριζου και η Μακρόνησος.

Μήπως οι Αμερικανοί »υπονοούν» κάτι;

Και εδώ η απάντηση είναι αρνητική. Αν δούμε τον αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου, θα καταλάβουμε του λόγου το αληθές:

Τι μπορεί να λείπει; Η απάντηση είναι πως λείπουν οι υπερπόντιες κτίσεις των Βρετανών, όπως τα Νησιά Φόκλαντ και η Νήσος της Αναλήψεως (και τα 2 στον Ατλαντικό). Επομένως οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν με το χάρτη της Ελλάδος να περάσουν κάποιο »κεκαλυμμένο» μήνυμα.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως οι ΗΠΑ δεν αφαίρεσαν το Καστελόριζο από τους χάρτες της CIA. Όσον αφορά τη »πηγή» από το Υπ. Εξωτερικών, είτε αγρόν ηγόραζε, είτε, το πιθανότερο, ουδέποτε υπήρξε.

via

Tags
Back to top button