Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρίτσης: Πάνω από το 55% το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης με γραπτή απάντησή του στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει ότι με βάση τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις 2 Ιανουαρίου 2017 η υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 υπερβαίνει το 55% ως ποσοστό υλοποίησης. Ακόμη με βάση τα αιτήματα πληρωμής προκύπτει ότι επιτεύχθηκε ποσοστό απορρόφησης 11,35% (1.612.278,15 ευρώ) έναντι στόχου 7% (994.814,29 ευρώ ).

Οπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης «αποκαλυπτική είναι η σύγκριση του αποτελέσματος (11,35%) με το πενιχρό ποσοστό απορρόφησης (1,5%) που είχαν πετύχει οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο αντίστοιχο σημείο της προηγούμενης περιόδου (ΕΣΠΑ 2007 – 2013), δηλαδή στο τέλος του 2009. Σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πετύχαμε οκτώ φορές μεγαλύτερη απορρόφηση από εκείνους που ανερυθρίαστα μιλούν εντούτοις για ανικανότητα της κυβέρνησης να απορροφήσει τα κονδύλια ΕΣΠΑ».

Tags
Back to top button