Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια ανήμερα του Αγίου Γεωργίου

Στην Ασή Γωνιά έχει συνδεθεί με την ευλογία των κοπαδιών την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, ένα πατροπαράδοτο έθιμο αιώνων των κτηνοτρόφων στο ορεινό χωριό του Δήμου Αποκορώνου Χανίων 

Παρουσία κλήρου, Αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νησιού τελέστηκε Θεία λειτουργία στον ναό του Αγ. Γεωργίου και λιτάνευση της εικόνας στο χωριό. Παράλληλα έγινε Αγιασμός και άρμεγμα των προβάτων στον έξω χώρο του ναού και στην συνέχεια οι κτηνοτρόφοι που θεωρούν ως προστάτη τους και βοηθό τον Αι Γιώργη μοίρασαν δωρεάν ως τάμα στη χάρη του το γάλα και κτηνοτροφικά προϊόντα στους παραβρισκόμενους  πιστούς.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής τον θεωρούν προστάτη τους και σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο συρρέουν με τα κοπάδια τους στην εκκλησία του Αη-Γιώργη του Γαλατά. Ο ιερέας ευλογεί τα αιγοπρόβατα, τα οποία μετά το άρμεγμα συγκεντρώνονται σ’ ένα περιφραγμένο χώρο, πάνω ακριβώς από την εκκλησία. Το γάλα που αποτελεί την παραγωγή της ημέρας, μοιράζεται σε πλαστικά μπουκάλια, ενώ μια ποσότητά του βράζεται στον αύλειο χώρο του ναού και προσφέρεται δωρεάν στον κόσμο.Στην Ασή Γωνιά έχει συνδεθεί με την ευλογία των κοπαδιών την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, ένα πατροπαράδοτο έθιμο αιώνων των κτηνοτρόφων στο ορεινό χωριό του Δήμου Αποκορώνου Χανίων

 www.flashnews.gr

Tags
Back to top button