Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χαμένα 3 ή και 4 ενοίκια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δείτε αναλυτικά τα ποσά (φωτό)

Ακόμα ένα πλήγμα δέχονται κοντά στους 900.000 ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς με την νέα φορολογία χάνουν τρία ακόμη και τέσσερα ενοίκια από την τσέπη τους. 

Ο συνδυασμός του φόρου στα ακίνητα μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης και τον ΕΝΦΙΑ αρπάζει από την τσέπη των ιδιοκτητών που εκμεταλλεύονται το ακίνητό τους ακόμη και το 65% του εισοδήματος.

Στον παραπάνω φόρο πρέπει να προστεθούν και όλοι οι υπόλοιποι. Έτσι για έναν ιδιοκτήτη που λαμβάνει ένα ενοίκιο της τάξης των 300 ευρώ το μήνα και έχει εισόδημα από μισθό 800 ευρώ το μήνα θα κληθεί να πληρώσει 540 ευρώ για τον φόρο, αλλά και 325 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης. Θα χάσει σχεδόν τρία από τα ενοίκια που λαμβάνει ενώ θα πρέπει να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ για το ακίνητό του.

Ένας ιδιοκτήτης που έχει στην κατοχή του ακίνητα από τα οποία εισπράττει ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ καλείται να καταβάλει φόρο εισοδήματος ύψους 4.600 ευρώ. Επιβαρύνεται με άλλα 176 ευρώ ως εισφορά αλληλεγγύης ενώ καλείται να καταβάλει και το ποσό των περίπου 3.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση του φορολογούμενου ανέρχεται σε 7.776 ευρώ δηλαδή περίπου στο 39%.

Tags
Back to top button