Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα με τους 7 νεκρούς στο Τελ Αβίβ

Χαμάς και Χούθι xαιρέτησαν την επίθεση του Ιράν: «Συγχαίρουμε την ηρωική εκτόξευση πυραύλων»

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση κατά στη Τζάφα του Τελ Αβίβ κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16 ανέλαβε η Χαμάς. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας Έλληνας, ο Ιωνάς Καρούσης.

Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν δύο μέλη της από τη Χεβρώνα, ο Μοχάμεντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν κατονομάσει έξι από τα επτά θύματα της επίθεσης:

Πρόκειται για τον Ρεβιτάλ Μπρόνσταϊν, 24 ετών, τον Ιλία Νοζάντζε, 42 ετών, την Σαμπάρ Γκόλντμαν, 30 ετών, την Ινμπάρ Σεγκέβ Βιγκντέρ, 33 ετών, τη Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών, και τον Ιωνά Καρούση, 26 ετών.

Ποιός ήταν ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην επίθεση

Ο Ιωνάς Καρούσης, Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, κατά πληροφορίες του protothema.gr με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη,έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο περί νεαρού 26 ετών με διπλή ιθαγένεια (ελληνική και ισραηλινή).

Ήταν γιος πολύ γνωστού γιατρού στα Ιεροσόλυμα. Συγκεκριμένα ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Επτά οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ

Υπενθυμίζεται πως επτά είναι οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστινίων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Αρχικά οι νεκροί ήταν έξι, ωστόσο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», ανέφερε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ-Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό, πριν κατέβουν απ’ αυτόν. Συνέχισαν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Tags
Back to top button