Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χάκερς ξετίναξαν τα ιατρικά αρχεία της Σιγκαπούρης- Στόχευαν τον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με ειδικούς πίσω από την άνευ προηγούμενου κυβερνοεπίθεση στη Σιγκαπούρη κρύβονται ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Χθες, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι χάκερς παραβίασαν μια κυβερνητική βάση δεδομένων και έκλεψαν τα αρχεία υγείας 1,5 εκατομμυρίου πολιτών της Σιγκαπούρης, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ.

Ο υπουργός Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι η επίθεση ήταν "σκόπιμη, στοχευμένη και καλά σχεδιασμένη και δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών οργανώσεων".

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά με την ταυτότητα των χάκερς επικαλούμενοι ζητήματα ασφαλείας, αλλά ειδικοί δήλωσαν στο AFP ότι η πολυπλοκότητα της επίθεσης και το ότι επικεντρώθηκε σε υψηλά ιστάμενους στόχους, όπως ο πρωθυπουργός, παραπέμπει σε ξένη χώρα.

Τα δεδομένα για την υγεία ενός προσώπου ενδιαφέρουν τους δράστες επειδή μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως όπλο εκβιασμού ανθρώπων με εξουσία, εξηγεί ο Τζεφ Μίντλετον, ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων κυβερνοασφαλείας Lantium.

"Πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία ενός προσώπου μπορούν να αλιευθούν από τα φάρμακα που παίρνει. Όποιες πληροφορίες σχετικά με τη υγεία του που δεν δημοσιεύονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μακρά παράδοση σε αυτό".

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν έναν υπολογιστή μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων στο διάστημα μεταξύ 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου και προτού οι διαχειριστές εντοπίσουν μια "ασυνήθιστη δραστηριότητα", είπαν οι αρχές.

Tags
Back to top button