Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Χαιρετίζει» η Μαδρίτη μια συμμετοχή του Κ. Πουτζντεμόν στις περιφερειακές εκλογές της Καταλονίας

Η ισπανική κυβέρνηση γνωστοποίησε σήμερα ότι θα χαιρέτιζε τη συμμετοχή του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στις περιφερειακές εκλογές που προκηρύχθηκαν για την 21η Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters TV ότι εάν ο Πουτζντεμόν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα «κάτι που είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκλογές».

Νωρίτερα σήμερα, ο Κάρλες Πουτζντεμόν απηύθυνε κάλεσμα σε δημοκρατική αντίσταση εναντίον της ανάληψης του ελέγχου της περιφέρειας από τη Μαδρίτη μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι εάν ο Πουτζντεμόν συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του ότι η καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στις επιταγές του νόμου μετά την απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της.

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν ο πρόεδρος της Καταλονίας αρνηθεί να εγκαταλείψει το γραφείο του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «εξυπνάδα και βάση της κοινής λογικής».

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν, ο Μέντεθ ντε Βίγο απάντησε ότι στην Ισπανία οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα και ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button