Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Στα πράσινα όλοι οι δείκτες - Αναζωπύρωθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών

Στην τάση… αποθέρμανσης της αγοράς εργασίας που θα διευκολύνει την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων από τη Federal Reserve βρίσκεται το κλειδί της ανάκαμψης που καταγράφει η Wall Street από την περασμένη Παρασκευή. Η τάση συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά και τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία από τα επιδόματα ανεργίας, συμφωνα με το

Την παράσταση, πάντως, «έκλεψε» ο Dow Jones, ο οποίος με νέα άνοδο 0,85% στις 39.387 μονάδες σταθεροποιήθηκε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 39.000 μονάδων και βέβαια συμπλήρωσε την έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί του για τη φετινή χρονιά και ουσιαστικά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναλόγως ανοδικά κινήθηκε και ο S&P 500, ο οποίος με αύξηση 0,51% βρέθηκε στις 5.214 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε πιο επιφυλακτικά κερδίζοντας 0,27% και τις 16.346 μονάδες.

Wall Street: Βελτιωμένο το κλίμα με την είσοδο του Μαΐου - Οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι

Στον αντίποδα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχασαν κι άλλο έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει στο 4,457% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 4,815%. Η πορεία τους αυτή δε, ενισχύθηκε και από την ισχυρή ζήτηση στη νέα δημοπρασία κρατικών ομολόγων.

H αλλαγή κλίματος ξεκίνησε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και τα ενθαρρυντικά στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση τον Απρίλιο, καθώς η πτώση των προσλήψεων, η ελαφρά άνοδος της ανεργίας και η κάμψη στο ρυθμό αύξησης των μισθών συμβάλουν στην υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Την κατεύθυνση αυτή «έδειξαν» και τα σημερινά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, καθώς οι αιτήσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανήλθαν στις 231.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, αυξημένες κατά 22.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αρκετά πάνω από τις 214.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αν τα στοιχεία αυτά συνοδευτούν με μια βελτιωμένη εικόνα από το μέτωπο της υποχώρησης του πληθωρισμού, ο οποίος ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, οι αναλυτές περιμένουν μια επί τα βελτίω αναθεώρηση των προγνωστικών για την πορεία των επιτοκίων και της αγοράς.

Η UBS, σ σημερινή ανάλυση της, προέβλεψε πως η επίδοση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο θα είναι καλύτερη, δείχνοντας και πάλι καθοδική στροφή του δείκτη μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις των πρώτων μηνών του έτους.

Σε επίπεδο μετοχών, η ροή των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου συνέχισε να καθορίζει τους κερδισμένους και τους χαμένους της ημέρας.

Έτσι, οι χαμηλές επιδόσεις της Warner Bros, η καθοδική αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεων της Arm, το αδύναμο guidance της Airbnb και η προοπτική μείωσης των εσόδων από την Roblox άσκησαν πίεση στις μετοχές τους.

Αντιθέτως, οι αυξημένες ή υψηλότερες του αναμενόμενου επιδόσεις έδωσαν… φτερά στη μετοχή της AppLovin, της Bumble, της Planet Fitness, της Yeti και της Tapestry που ελέγχει μεταξύ άλλων τα δημοφιλή brands της Coach και της Kate Spade.

Ειδικά στον Dow, η καλή πορεία της Home Depot και της Caterpillar με κέρδη άνω του 2% βοήθησε καθοριστικά στο εντυπωσιακό σερί του 7Χ7 που κατέγραψε ο δείκτης.

Tags
Back to top button