Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Νέες πιέσεις στον απόηχο των αποφάσεων της Fed

Στο κλίμα των χθεσινοβραδινών ανακοινώσεων της Fed και του επικεφαλής της Τζέρομ Πάουελ αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων, για την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων, συνεχίστηκε και η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, όπου οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος.
Σύμφωνα με το Συμφωνα με το Newmoney.gr, οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σκόρπισαν κύμα απογοήτευσης στους επενδυτές, διότι αφενός διέψευσαν τις προσδοκίες περί επικείμενης παύσης του κύκλου των επιτοκιακών παρεμβάσεων, αφετέρου προεξόφλησαν ότι τα επιτόκια θα φθάσουν σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Wall Street: Νέες απώλειες–Στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed από τους επενδυτές


Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jonesυποχώρησε κατά 148 μονάδες ή 0,46% στις 31.999 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,06% στις 3.719 μονάδες. Ο Nasdaq, από την πλευρά του, περιορίστηκε 1,73% στις 10.342 μονάδες.

Στο μέτωπο των ομολόγων παρουσιάστηκε εκτόξευση των αποδόσεων, καθώς οι traders προσπάθησαν να αφομοιώσουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έτσι, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,141%.

Πολλοί είναι οι αναλυτές οι οποίοι αναμένουν πως η χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει διακυμάνσεις, μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο πληθωρισμός έχει ξεκινήσει να μειώνεται και η Fed θα περιορίσει την πολιτική επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων.


 

Tags
Back to top button