Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μηνύματα που έστειλε η Federal Reserve (αλλά και ο ίδιος ο Τζερόμ Πάουελ) με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της, την Τετάρτη. Πάντως, εξαρχής ο Nasdaq έδειξε διάθεση να αντισταθεί στις πιέσεις και να «κρατήσει» το ρεκόρ του, σε αντίθεση με τον Dow που παρέμεινε και σήμερα σε αρνητικό έδαφος, συμφωνα με το 

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 38.647 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 5.433 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 0,34% φτάνοντας τις 17.667 μονάδες.

Στα επίπεδα αυτά ουσιαστικά S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να «σπάσουν» και πάλι τα ρεκόρ τους, φτάνοντας έτσι σε νέα υψηλά. Μάλιστα, για τον S&P 500 ήταν το τέταρτο συνεχόμενο κλείσιμο σε νέα υψηλά!

Wall Street Journal: Καταγγέλλει διαστρέβλωση της δικαιοσύνης στη δίκη του δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς - Ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ

Στον αντίποδα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κινήθηκαν πτωτικά, με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει άλλες πέντε μονάδες στο 4,244% και του 2ετούς να προσγειώνεται στο 4,595%.

Η αγορά επέλεξε να δει το ποτήρι… μισογεμάτο, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που ανακοινώθηκε σήμερα κινήθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο ακολουθώντας την καθοδική τροχιά του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) και επιβεβαιώνοντας την έστω και αργή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε ένα περιβάλλον σταθερά υψηλών επιτοκίων.

Ο PPI διαμορφώθηκε στο 2,2% σε ετήσια βάση το Μάιο, από 2,3% τον Απρίλιο, όταν οι αναλυτές περίμεναν ρυθμό αύξησης στο 2,5%. Αντιστοίχως σε μηνιαία βάση ο δείκτης συρρικνώθηκε κατά 0,2%, ήτοι πάνω από τις προβλέψεις για διόρθωση κατά 0,1%.

Την Τετάρτη, ο δείκτης CPI υποχώρησε επίσης στο 3,3% σε ετήσια βάση, από 3,4% τον περασμένο μήνα, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητος.

Η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού αναγνωρίστηκε και από το συμβούλιο της Fed, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε μια απρόσμενη νέα αύξηση των επιτοκίων. Όμως, το συμβούλιο αντιστάθμισε μια κακή είδηση με μια καλή. Υποβάθμισε το εκτιμώμενο dot plot για το 2024 σε μόνο μία μείωση των επιτοκίων τη φετινή χρονιά (από τις αρχικά τρεις εκτιμώμενες), αλλά ανέβασε τις προβλέψεις για το 2025 σε τέσσερις μετριοπαθείς περικοπές, στέλνοντας το μήνυμα πως θα διατηρήσει για φέτος έναν συγκρατημένο βηματισμό, αλλά θα ανεβάσει… στροφές την επόμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά στάθηκε κυρίως στα θετικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού λαμβάνοντας υπόψη και την παραδοχή του Τζερόμ Πάουελ πως οι προβλέψεις αυτές δεν είναι δεδομένες και άκαμπτες, κάτι που σημαίνει πως το συμβούλιο μπορεί να κινηθεί νωρίτερα, αν έχει το περιθώριο.

«Η επιβράδυνση του πληθωρισμού από μόνη της θα είναι αρκετή για να πείσει τελικά τη Fed να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου» επέμεινε σε ανάλυση του ο Άντριου Χόλενχορστ της Citigroup.

Προφανώς και το «παιχνίδια» σε συγκεκριμένους κλάδους μετοχών, όπως ο τεχνολογικός, σαφώς και βοήθησε επίσης να τροφοδοτηθεί η αγοραστική κίνηση κυρίως σε S&P 500 και Nasdaq.

Στις κερδισμένες της ημέρας ξεχώρισε η μετοχή της Broadcom με μίνι ράλι άνω του 12% μετά τα θετικά αποτελέσματα και το split της μετοχής που ανακοίνωσε, όπως και η Kimberly-Clark μετά τη διπλή αναβάθμιση της μετοχή της από την BofA.

Κέρδη αποκόμισε και η μετοχή της Tesla, καθώς οι μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κρίσιμη γενική συνέλευση φαίνεται ότι έδωσαν το πράσινο φως στο παχυλό πακέτο απολαβών, ύψους 56 δισ. δολαρίων, για τον Έλον Μασκ. Το θέμα είχε προκαλέσει διχασμό, τις τελευταίες εβδομάδες και είχε εξελιχτεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για τον ίδιο τον Μασκ, καθώς πολλοί μεγαλομέτοχοι είχαν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν την πρόταση.

Στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Generac και της Paramount Global κρατώντας χαμηλά τα κέρδη για τον S&P 500, ενώ βαρίδι για τον Dow αποδείχτηκαν η Salesforce, η Amazon και η Caterpillar.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκαν επίσης η Signet Jewelers και η Dave & Buster’s, αμφότερες μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

Tags
Back to top button