Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Μεικτά πρόσημα - Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων μετά τις νέες δηλώσεις της Fed

Αλλαγή ρόλων την Τρίτη στη Wall Street με τον Nasdaq να πραγματοποιεί άλμα ανόδου κατά 1,26 % και τον Dow Jones να χάνει κοντά στις 300 μονάδες - Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων μετά τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων της Fed

 

Σταθερά σε δύο κατευθύνσεις αλλά με αντιστροφή ρόλων την Τρίτη για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να να αντιδρά, μετά τη χειρότερη μέρα του από τον Απρίλιο και να ανακάμπτει καθώς η μετοχή της Nvidia μετά το sell off της Δυτέρεας επέστρεψε στα κέρδη και από την άλλη τον Dow Jones να μετρά σημαντικές απώλειες που κατάφερε να περιορίσει λίγο πριν λήξη της συνεδρίαση, συμφωνα με το 

Εικόνα δύο ταχυτήτων στους δείκτες της Wall Street- Η Nvidia «διέλυσε» τον Nasdaq



Γενικότερα οι επενδυτές εκτίμησαν ότι η πρόσφατη υποχώρηση της Nvidia και άλλων τεχνολογικών ονομάτων είναι πιθανότατα μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση και δεν θα σταματήσει το ανοδικό ράλι που έχει ξεκινήσει. Την ίδια στιγμή παραμένουν νευρικοί με τις εξελίξεις όσον αφορά τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed αβέβαιες τις όποιες εξελίξεις με τα επιτόκια.

Στο κλίμα αυτό στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 39.112 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς S&P 500 είχε άνοδο κατά 0,39% και τις 5.469 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,26 % στις 17.717 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι τάσεις στις αποδόσεις είναι σταθεροποιητικές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις νέες πληροφορίες για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή. Η απόδοση του 10ετούς ήταν οριακά χαμηλότερη στο 4,24%. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ήταν αυξημένη κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,738%.

Η μετοχή της Nvidia είχε κέρδη άνω του 6% μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης όπου, η μετοχή έπεσε περισσότερο από 6% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 19 Απριλίου, όταν έχασε 10%.

Η τελευταία πτώση έσπρωξε την αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης βαθύτερα σε περιοχή διόρθωσης, ή περισσότερο από 13% κάτω από το ενδοσυνεδριακό της ρεκόρ. Την ίδια στιγμή και άλλες μετοχές ημιαγωγών βρέθηκαν επίσης υπό πίεση τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της Super Micro Computer, Qualcomm και Broadcom.

Περίπου 4 στις 5 μετοχές του S&P 500 μετοχές βρέθηκαν χαμηλότερα παρά την άνοδο του ευρύτερου δείκτη, υπογραμμίζοντας την επίδραση της Nvidia στην ευρύτερη αγορά. Ειδικότερα περίπου 400 μετοχές του δείκτη αναφοράς διαπραγματεύονταν χαμηλότερα στις απογευματινές συναλλαγές. Ενώ μόλις περισσότερες από 100 ήταν σε τροχιά κερδών, οι εξελίξεις αυτές ήταν αρκετές για να ανυψώσουν τον S&P 500 κατά περίπου 0,3%.

Βραχυπρόθεσμη διόρθωση της τεχνολογίας

Η πρόσφατη υποχώρηση της Nvidia και άλλων τεχνολογικών ονομάτων είναι πιθανότατα μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση, σύμφωνα με τον Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

«Αυτό το έτος εξακολουθεί να είναι όλο για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη – ίσως μια μικρή ανάληψη κερδών τις τελευταίες ημέρες. Είναι σαφές ότι οι αποτιμήσεις είναι αρκετά υψηλές. Αλλά το ράλι της AI έχει πολύ περισσότερη ουσία από τη φούσκα των dot-com. Όλες οι μετοχές που πάνε καλά έχουν ισχυρά κέρδη», δήλωσε ο Zaccarelli στο cnbc.

Ο επενδυτής παραμένει πεπεισμένος ότι η αγορά ταύρων θα συνεχιστεί προς το φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι «το AI έχει αντικαταστήσει τις μειώσεις των επιτοκίων όσον αφορά το είδος της διατήρησης της αγοράς ταύρων που κινείται προς τα εμπρός».

Αρκετά τεχνολογικά ονόματα μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσαν επίσης άνοδο, αφού υπέστησαν πτώση τη Δευτέρα. Ειδικότερα Amazon, Meta και η Google σημείωσαν όλα άνοδο άνω του 1%.

Εν τω μεταξύ, η SolarEdge Technologies βυθίστηκε κατά 21% μετά την ανακοίνωση σχεδίων για ιδιωτική προσφορά μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 300 εκατ. δολαρίων. Η Pool Corp. σημείωσε επίσης πτώση 7,7% μετά την προσαρμογή των προβλέψεών της προς τα κάτω.

Tags
Back to top button