Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Με μικρές διακυμάνσεις ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

Με μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να καταφέρνει να ξεχωρίσει και έστω με μικρή άνοδο να καταγράφει έτσι ένα ακόμη ρεκόρ, το πέμπτο στη σειρά! Πάντως, και σε εβδομαδιαία βάση ο απολογισμός για τους τρεις βασικούς δείκτες είναι μεικτός.

Στο σημερινό ταμπλό, ο Dow Jones παρέμεινε και πάλι σε καθοδική πορεία με κάμψη 0,15% και τις 38.589 μονάδες, ο S&P 500 δεν κατάφερε να κρατήσει το ρεκόρ του και διολίσθησε ελαφρά κατά 0,04% στις 5.431 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq «έβγαλε» αντιστάσεις και με μικρή αύξηση 0,12% έφτασε τις 17.688 μονάδες που αποτελεί νέο υψηλό, σύμφωνα με το  

Τα μεικτά πρόσημα επαναλήφθηκαν και σε εβδομαδιαία βάση. Ο Nasdaq μέτρησε ισχυρά κέρδη ύψους 2,7% και ο S&P 500 πρόσθεσε 1,3%, καθώς αμφότεροι οι δείκτες συμπλήρωσαν τέσσερα νέα ρεκόρ μέσα στην εβδομάδα, ενώ αντιθέτως ο Dow κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος μετά από ένα τετραήμερο καθοδικό σερί που τον κράτησε αρκετά μακριά από το ιστορικό υψηλό του, πάνω από τις 40.000 μονάδες, το Μάιο.

Στην αγορά ομολόγων η εικόνα ήταν μεικτή, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 4,209% και του 2ετούς να ανεβαίνει ελαφρά στο 4,692%.

Οι ελπίδες για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, μετά και τα τελευταία στοιχεία, ήταν το κλειδί για την ώθηση που πήραν S&P 500 και Nasdaq, σε συνδυασμό με το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές μετοχές.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 3,3% σε ετήσια βάση, από 3,4% τον περασμένο μήνα, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητος. Αντιστοίχως ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε στο 2,2% σε ετήσια βάση το Μάιο, από 2,3% τον Απρίλιο, όταν οι αναλυτές περίμεναν ρυθμό αύξησης στο 2,5%.

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Βέβαια, η Federal Reserve κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της, την Τετάρτη, αναθεώρησε τις οικονομικές της προβλέψεις με το νέο dot plot να στέλνει σήμα για μόνο μία μείωση των επιτοκίων μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά να βελτιώνει τις προσδοκίες για το 2024. Ωστόσο, πολλοί επενδυτές προτίμησαν να σταθούν στα καλά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού, θεωρώντας πως αν συνεχιστούν, η αντίσταση της Fed μπορεί να καμφθεί και τελικά να ξεκινήσει τις περικοπές από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, η νέα κάμψη του δείκτη καταναλωτικού κλίματος στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και επτά μήνες, στις 65,6 μονάδες από τις αναμενόμενες 72, επιβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον ισχυρές αντοχές απέναντι στα υψηλά επιτόκια. Και αυτό μπορεί να πιέσει την οικονομία με τρόπο που μπορεί να πείσει τη Fed να αλλάξει ρότα πιο γρήγορα.

Σε επίπεδο μετοχών με μίνι ράλι κοντά στο 15% αντέδρασε η μετοχή της Adobe μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε και το ίδιο συνέβη με την Broadcom που συμπλήρωσε μάλιστα την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση στην ιστορία της.

Στις κερδισμένες και το Shopify μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Evercore ISI, αλλά και η Hasbro μετά την αναβάθμιση της από την BofA.

Στον αντίποδα η αρνητική επίδοση της Caterpillar κράτησε τον Dow σε καθοδική πορεία, ενώ η κάμψη της Carnival, της Norwegian και της United Airlines επηρέασε δυσμενώς την κίνηση του S&P 500.

Αξιοσημείωτη και η νέα πτώση της μετοχής της Boeing, που δεν λέει να σηκώσει… κεφάλι από τα προβλήματα, καθώς νέες πληροφορίες που ερευνά ήδη η FAA ανέφεραν πως η εταιρεία, όπως και η Airbus, έχουν χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενης ποιότητας μέταλλα τιτανίου στα αεροσκάφη τους, τα οποία προέρχονταν από την Κίνα με πλαστά πιστοποιητικά.

Όσον αφορά την Tesla, η μετοχή της πάτησε… φρένο μετά τα κέρδη που είχε αποκομίσει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς στη γενική συνέλευση των μετόχων πέρασε με 77% των ψήφων η πρόταση για την επικύρωση του πακέτου απολαβών του Έλον Μασκ, παρά την αντίδραση κάποιων μεγαλομετόχων.

Tags
Back to top button