Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα - Ανήσυχη η αγορά για το αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να κρατούν ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον και να οδηγούν κοντά σε νέα υψηλά τον Nasdaq. Πάντως, ο απολογισμός της εβδομάδας παρέμεινε αρνητικός για όλους τους δείκτες, εκτός του τεχνολογικού, σε αντιδιαστολή με τα κέρδη για τις ομολογιακές αποδόσεις, συμφωνα με το 

Στο ταμπλό, ο Dow Jones διεύρυνε περαιτέρω τις χθεσινές του απώλειες υποχωρώντας κατά 0,61% στις 42.114 μονάδες και ο S&P 500 προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποτινάξει τις αρνητικές πιέσεις «κλείνοντας» στις 5.808 μονάδες και πτώση 0,03%. Αντιθέτως ο Nasdaq κινήθηκε από την αρχή ανοδικά και τελικά πρόσθεσε 0,56% φτάνοντας στις 18.518 μονάδες.

Παράλληλα ο Nasdaq μπόρεσε να ξεχωρίσει και σε πενθήμερο επίπεδο αποτελώντας το μόνο δείκτη που παρέμεινε κερδισμένος και μάλιστα για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, έστω και με οριακή αύξηση 0,1%. Στον αντίποδα Dow και S&P 500 αποχαιρέτισαν ένα σερί έξι κερδοφόρων εβδομάδων με τον πρώτο να χάνει 2,7% και τον δεύτερο περίπου 1%.

Wall Street: Επιφυλακτικό το κλίμα - Μεγάλος πρωταγωνιστής η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ

Στις αγορές ομολόγων οι αποδόσεις στράφηκαν και πάλι ανοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται στο 4,248%, πλησιάζοντας έτσι το υψηλό τριών μηνών που είχε καταγράψει την Τετάρτη στο 4,25%. Η απόδοση του 2ετούς ανέβηκε στο 4,113%.

«Οι αποδόσεις έχουν ανέβει σημαντικά και αυτό αποτελεί ζήτημα για την αγορά μετοχών» επεσήμανε στο CNBC ο Φίλιπ Κόλμαρ της MRB Partners.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί για το ρυθμό αποκλιμάκωσης των επιτοκίων που θα ακολουθήσει η Fed παραμένει αγκάθι για την αγορά, μαζί με τα ανάμεικτα μαντάτα από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και βέβαια την ανησυχία για την έκβαση της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου. 

Το γεγονός ότι Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν ισοψηφούν στις δημοσκοπήσεις παραπέμπει σε ένα οριακό αποτέλεσμα και σε ένα ασταθές μετεκλογικό τοπίο, που είναι ότι χειρότερο για την αγορά.

Σε επίπεδο μετοχών οι τεχνολογικές μετοχές διατήρησαν το ρόλο του πρωταγωνιστή με την Nvidia, την Meta, την Amazon και την Microsoft να τροφοδοτούν τα κέρδη στον Nasdaq. Μάλιστα, η Nvidia κατάφερε πρόσκαιρα να ξεπεράσει και πάλι την Apple ως η νούμερο ένα σε αξία εταιρεία παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτη και η συνεχιζόμενη άνοδος της μετοχής της Tesla, που μετά την χθεσινή εκπληκτική της επίδοση κοντά στο +22%, που ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση της από το 2010, πρόσθεσε περίπου 3% σήμερα, φτάνοντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδο της από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Με τα κέρδη αυτά, η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ κατάφερε σε δύο ημέρες να διαγράψει τις απώλειες της για τη χρονιά και να βρίσκεται πλέον στο +8% για το 2024. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αναλυτές προχώρησαν ήδη σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής στόχου που θέτουν για τη μετοχή, λαμβάνοντας υπόψη και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που εξέδωσε την Πέμπτη η εταιρεία για τη πορεία των πωλήσεων και των κερδών της το 2025.

Σημειωτέον πως οι Big Tech θα συγκεντρώσουν την προσοχή των επενδυτών και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα πέντε ακόμη μέλη της περίφημης ομάδας των Υπέροχων Επτά, η Alphabet, η Meta, η Microsoft, η Apple και η Amazon.

Στον αντίποδα στις χαμένες της συνεδρίασης ξεχώρισε η μετοχή της HCA Healthcare και της Colgate-Palmolive μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

Ως βαρίδι για τον Dow λειτούργησαν επίσης η 3Μ και η McDonald’s, η μετοχή της οποίας έχει πέσει πάνω από 7% από την Τρίτη, όταν οι υγειονομικές αρχές συνέδεσαν μια επιδημία E.coli με δεκάδες κρούσματα και έναν νεκρό σε 13 πολιτείες με κατανάλωση χάμπουργκερ της αλυσίδας.
 

Tags
Back to top button