Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Επιφυλακτικό το κλίμα - Μεγάλος πρωταγωνιστής η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ

Επιφυλακτικό ήταν το κλίμα στη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής με τον Dow Jones να συμπληρώνει την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με απώλειες. Αντιθέτως S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη χάρη στο ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό κλάδο. Πάντως, «βασίλισσα» της ημέρας στέφθηκε η Tesla με ένα εντυπωσιακό άλμα κοντά στο 22%, συμφωνα με το  

Συγκεκριμένα ο Dow Jones διολίσθησε σε ποσοστό 0,34% στις 42.368 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 5.810 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,75% στις 18.415 μονάδες.

Στις αγορές ομολόγων οι αποδόσεις πάτησαν… φρένο, με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει στο 4,206%, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο του 4,2% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 4,074%.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχώρισαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα που παρέμεινε σε σταθερά θετικά επίπεδα, κυρίως χάρη στην ώθηση από τον κλάδο των υπηρεσιών. Ο σύνθετος PMI της S&P Global ανέβηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στις 54,3 μονάδες, ήτοι σταθερά πάνω από το αναπτυξιακό επίπεδο των 50 μονάδων.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών παρέμεινε κυρίως εστιασμένο, για άλλη μια ημέρα, στη ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Περίπου 160 επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 έχουν εκδώσει αποτελέσματα, με αρκετές όμως να μην καταφέρνουν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες. Έτσι, ο μέσος ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας κυμαίνεται, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στο 3,4%, που είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και βέβαια τις επιδόσεις των προηγούμενων τριμήνων.

Τα εταιρικά στοιχεία προφανώς καθορίζουν και τις τάσεις της ημέρας στους επιμέρους κλάδους.

Η σημερινή ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου μετά το χθεσινό sell off αποδίδεται σαφώς στην Tesla, καθώς τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσε σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για έως και 30% ρυθμό αύξησης των πωλήσεων την επόμενη χρονιά ενθουσίασε την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άλμα της μετοχής κατά πάνω από 20% συνιστά την καλύτερη επίδοση της εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, από το 2013. Με τον τρόπο αυτό η μετοχή διέγραψε όλες τις απώλειες της χρονιάς και βρίσκεται πλέον στο +3% για το 2024.

Σημειωτέον δε, πως η Tesla ήταν και η πρώτη εταιρεία της περίφημης επίλεκτης ομάδας των Υπέροχων Επτά που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, γεγονός που επίσης εκτιμήθηκε ως θετικό από την αγορά.

Ώθηση στους δείκτες έδωσαν επίσης τα κέρδη των Whirlpool, UPS και Molina Healthcare, επίσης λόγω των καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν. Αντιθέτως τα απογοητευτικά αποτελέσματα μετέτρεψαν σε… βαρίδι τις IBM, Newmont κΓιαι Honeywell International.

Πάντως, τo κλίμα σε επιμέρους κλάδους και μετοχές, το επόμενο διάστημα, θα επηρεάζεται και από τα προγνωστικά για τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου, δεδομένου πως βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία.

«Παρά την πιθανότητα ακόμη μεγαλύτερης μεταβλητότητας το επόμενο διάστημα όσο μπαίνουμε βαθύτερα στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και πλησιάζουμε στις εκλογές του Νοεμβρίου, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς παραμένουν σταθερές» υποστήριξε σε σημείωμα της η Morgan Stanley.

Την ίδια άποψη εξέφρασε σε σημερινό σημείωμα της και η Σολίτα Μαρκέλι της UBS επισημαίνοντας ότι έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές της τράπεζας για αυξημένη αστάθεια βραχυπρόθεσμα, όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 5ης Νοεμβρίου.

Tags
Back to top button