Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: «Βουτιά» προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάουελ – Απώλειες 530 μονάδων για τον Dow Jones

Αναταράξεις προκάλεσαν στους δείκτες της Wall Street, οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, μετά την αύξηση των επιτοκίων, ότι ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα αρκετά υψηλός και ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εάν το κρίνει σκόπιμο.

Σύμφωνα με το , σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκανε βουτιά 531 μονάδες ή 1,65% στις 32.028 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, υποχώρησε 1,65% στις 3.936 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,6% στις 11.669 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε, σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 4,75% με 5%, εκφράζοντας επιφυλακτικότητα σχετικά με την πρόσφατη τραπεζική κρίση και δείχνοντας ότι οι αυξήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η Fed προχώρησε μεν σε αύξηση των επιτοκίων, μείωσε ωστόσο τον ρυθμό αύξησης, καθώς κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε αυξήση τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Wall Street: Ισχυρή άνοδος - Αισιοδοξία ότι μία τραπεζική κρίση μπορεί να αποφευχθεί

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τόνισε πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό στον στόχο της Fed του 2%».

Αναφερόμενος στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ανέφερε πως η μείωση του πληθωρισμού είναι πιθανό να επιφέρει μια περίοδο ηπιότερης ανάπτυξης της οικονομίας. «Είναι πιθανό να χρειαστούμε ηπιότερη ανάπτυξη της οικονομίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο μείωσης των βασικών επιτοκίων της Fed εντός του 2023, ο Πάουελ είπε πως «αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο μας». Υποστήριξε επίσης πως «εάν χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια μας σε υψηλότερο επίπεδο, θα το κάνουμε».

Tags
Back to top button