Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Βελτιωμένο το κλίμα με την είσοδο του Μαΐου - Οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι

Ο ενθουσιασμός της Wall Street καταλάγιασε την Τετάρτη μετά από ένα τετραήμερο ανοδικό σερί, με τους επενδυτές να περιμένουν τον επόμενο γύρο των μακροοικονομικών στοιχείων για να καθορίσουν την κατεύθυνση που θα πάρουν οι δείκτες, συμφωνα με το

Πάντως, ο Dow κατάφερε να κρατήσει το θετικό momentum και να συμπληρώσει έτσι την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη, που συνιστά και το μεγαλύτερο σερί του για τη φετινή χρονιά και πιο ειδικά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 39.056 μονάδες και ο S&P 500 προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος και έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση τριών μονάδων (0%) στις 5.187 μονάδες, ήτοι σταθερά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.200 μονάδων. Αντιθέτως, ο Nasdaq παρέμεινε στα… κόκκινα υποχωρώντας τελικά κατά 0,18% στις 16.302 μονάδες.

Wall Street: Μικρές μεταβολές - 5η μέρα κερδών για τον Dow Jones

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις κινήθηκαν ελαφρά ανοδικά με την απόδοση του 10ετούς να κερδίζει τρεις μονάδες στο 4,494% και του 2ετούς να αυξάνεται στο 4,839%.

Μετά τις αρνητικές επιδόσεις του Απριλίου, οι μετοχές ξεκίνησαν το Μάιο με το δεξί, καθώς τα βελτιωμένα προγνωστικά για την έναρξη των περικοπών των επιτοκίων από τη Federal Reserve και η καλή πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων επέτρεψε στους δείκτες να αναρρώσουν. Ωστόσο, η αγορά παραμένει ευάλωτη και η ανάκαμψη της από τα χαμηλά του Απριλίου αρκετά… ρηχή, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Φαίνεται, εξάλλου, απίθανο η Fed να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων πριν το τελευταίο τρίμηνο του έτους ή έστω από τον Σεπτέμβριο.

Σε σημερινές δηλώσεις της η επικεφαλής της περιφερειακής Fed της Βοστώνης. Σούζαν Κόλινς υποστήριξε επίσης πως τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό, πολύ υψηλό επίπεδο τους μέχρι το συμβούλιο να βεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός έχει μπει σε σταθερή καθοδική τροχιά προς το στόχο του 2%, ενώ παραδέχτηκε πως η αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής θα αργήσει πολύ περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων οι επενδυτές στράφηκαν στη ροή εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της Uber έκανε βουτιά άνω του 8% καταγράφοντας έτσι τη χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500, καθώς τα αποτελέσματα της διέψευσαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Στον αντίποδα η καλύτερη μετοχή του δείκτη ήταν η Arista Networks, καθώς ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη άνω του αναμενόμενου.

Υπό πίεση βρέθηκαν σε γενικές γραμμές οι τεχνολογικές μετοχές με την Intel να ξεχωρίζει, καθώς ο γίγαντας των μικροτσίπ αναγκάστηκε να μειώσει την εκτίμηση του για τα φετινά έσοδα δεδομένου πως το κυβερνητικό μπλόκο στις εξαγωγές προς την Κίνα θα επηρεάσει τις πωλήσεις του. Μεγάλη πτώση κατέγραψε και η μετοχή του Shopify λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων και του χαμηλού guidance για το επόμενο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η καλή πορεία των μετοχών της Amgen και της JPMorgan Chase βοήθησαν τον Dow να παραμείνει σε ανοδική πορεία.

Tags
Back to top button