Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζορτζ Τσούνης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια στρατηγική θέση

Ο Τζορτζ Τσούνης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Metropolitan Summit με τίτλο «Δημιουργία μονοπατιών για την ευημερία, τη σταθερότητα και τη συνοχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση


Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τσούνης, επισήμανε μεταξύ άλλων τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών για να ενισχυθεί ο ρόλος των Βαλκανίων και δη της Ελλάδας. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει πως η «ταχύτητα» της ενίσχυσης αυτού του ρόλου θα μπορούσε να είναι υψηλότερη.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ Κρίστοφερ Χιλ (στη Σερβία), Άντζελα Άγκελερ (Βόρεια Μακεδονία), Τζούλι Ντέιβις Φίσερ (στην Κύπρο), ο κ. Τσούνης τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του πως: «…Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσουν την ασφάλεια του πλανήτη, άκουσα πολλές ανησυχίες ότι θα αφήσουμε τους συμμάχους μας, ότι δεν θα σεβαστούμε το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, ότι θα τους εγκαταλείψουμε. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο, να είστε σίγουροι.

Όλοι γνωρίζουμε τον σπουδαίο ρόλο των Βαλκανίων με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις και είναι βέβαιο πως θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορα πράγματα (στα Βαλκάνια) που είχαμε υποσχεθεί και που θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε και εμείς με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί θα πρέπει να κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας στις χώρες για ενεργειακή ασφάλεια, για επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια στρατηγική θέση, εκτιμούμε όλοι τον σπουδαίο ρόλο της στις εξελίξεις και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα είμαστε στο πλευρό της σε κάθε προσπάθεια».

Tags
Back to top button