Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τζ.Μπράουν: Οι Γάλλοι επιζητούν ένα «σκληρό» Brexit

Η Γαλλία προσβλέπει στην εκμετάλλευση του «Brexit» ώστε να αποδυναμώσει το City του Λονδίνου, προειδοποιεί Βρετανός υφυπουργός, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε.

«Είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους: την αποδυνάμωση της Βρετανίας και τον συνεχιζόμενο υποβιβασμό του Σίτι του Λονδίνου», δηλώνει ο Τζέρεμι Μπράουν, ένας πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα απεσταλμένος του Σίτι για το Brexit.

Το έγγραφο, το οποίο αφορά πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία στις αρχές Ιουλίου και είχε παραλήπτες υπουργούς, διέρρευσε στη βρετανική ταμπλόιντ.

Η δημοσιοποίησή του γίνεται μία μέρα πριν από την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η συνάντηση με την γαλλική Κεντρική Τράπεζα ήταν η χειρότερη που είχα οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπράουν και προσθέτει: «Επιθυμούν σκληρό Brexit, θέλουν διακοπή (του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Λονδίνου)».

Όπως σημειώνει, «πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά διότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την Βρετανία και το Σίτι σαν αντίπαλους και όχι σαν εταίρους».

Σύμφωνα με τον Μπράουν, αυτή η προσέγγιση έγινε πιο επιθετική μετά την εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.

Ο Μπράουν προσθέτει πως η κάθε χώρα, όχι παράλογα, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχονται από το Brexit «αλλά οι Γάλλοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα».

Ο Μπράουν παραδέχεται ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικά οφέλη για τη Γαλλία αν παίξει "τον ρόλο του κακού" στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και σημειώνει πως οι Γάλλοι «θα ήταν φαινομενικά ευτυχείς να δουν το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) να αποβαίνει επιζήμιο για το Σίτι του Λονδίνου, ακόμα και αν το Παρίσι δεν θα επωφεληθεί».

Tags
Back to top button