Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τώρα τρέχουμε για ΤΟΜΑ M2A2 Bradley-Στόχος η επάνδρωση δύο μηχανοκίνητων μονάδων στον Έβρο ενόψει τουρκικών ενισχύσεων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η ελληνική στρατιωτική ηγεσία αναζητά, ενόψει και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου, πέραν των εγκεκριμένων 62 ΤΟΜΑ Bradley, ώστε να επανδρωθούν δύο μονάδες σε αντίστοιχες Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στον Έβρο με αυτά τα  αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου αναφέρουν ότι “Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς έχουν μεταβεί στην έδρα αμερικανικής μονάδας με τα αποθέματα των ΗΠΑ, επιθεωρώντας τα Bradley, τα οποία θα μας παραχωρηθούν δωρεάν μέσω του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών".

Οι Έλληνες Επιτελείς αναζητούν την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού M2A2 Bradley για να επανδρώσουν  δύο μηχανοκίνητες μονάδες Πεζικού στον Έβρο.

Κύριο μέλημα της ελληνικής πλευράς είναι η αναζήτηση και το κλείσιμο εκσυγχρονισμένων M2A2 Bradley, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού οπλοστασίου με πιο νέα ΤΟΜΑ, για να καλυφθούν οι ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μαρία Κάλλας:Τα «βασανιστήρια» από τον Ωνάση, ναρκωτικά, ξύλο, μητέρα πόρνη και ζωή βασανισμένη

ΤΟΜΑ M2A2 Bradley

Το Bradley Fighting Vehicle (BFV) είναι μια πλατφόρμα θωρακισμένων οχημάτων μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών που αναπτύχθηκε από την FMC Corporation και κατασκευάστηκε από την BAE Systems Land & Armaments, πρώην United Defense.

Πήρε το όνομά του από τον Στρατηγό των ΗΠΑ Omar Bradleyπου διέπρεψε στα πεδία των μαχών κατά των Γεμανών στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Bradley έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πεζικό  με προστασία θωράκισης, ενώ παρέχει κάλυψη πυρός για την καταστολή των εχθρικών στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι διάφορες παραλλαγές Bradley περιλαμβάνουν το όχημα μάχης πεζικού M2 Bradley και το όχημα αναγνώρισης και μάχης πεζικού M3 Bradley.

Το M2 έχει ένα πλήρωμα τριών, έναν Αρχηγό πληρώματος, έναν πυροβολητή και έναν οδηγό-,μαζί με έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες.

Το M3 διεξάγει κυρίως αποστολές ανίχνευσης και μεταφέρει δύο στρατιώτες ανιχνευτών εκτός από το κανονικό πλήρωμα των τριών ατόμων, με χώρο για πρόσθετους πυραύλους BGM-71 TOW.

Μυστηριώδης "επιδημία" καρκίνου "χτυπά" στην κοιλιακή χώρα σε ηλικίες κάτω των 45 ετών

Εξοπλισμός Bradley Μ2Α2

Η παραλλαγή M2A2 σχεδιάστηκε ειδικά για να βελτιώσει την αρχική παραλλαγή M2, η οποία είχε επικριθεί για διάφορα προβλήματα που παρουσίας σε σχέση με  την  θνησιμότητα του προσωπικού  και την περιορισμένη επίγνωση της κατάστασης.

Το Bradley M2A2 Infantry Fighting Vehicle (IFV) διαθέτει έναν πυργίσκο δύο ατόμων, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στο πλήρωμα τη δυνατότητα να εμπλακεί και να νικήσει μια ποικιλία στόχων στο πεδίο της μάχης.

Ο πυργίσκος είναι οπλισμένος με ένα αυτόματο πυροβόλο M242 Bushmaster των 25 χιλιοστών, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει μια σειρά τύπων πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων σφαιρών διάτρησης τεθωρακισμένων, ισχυρών εκρηκτικών και ιχνηλατών.

Διαθέτει επίσης ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χλστ. και δύο βλήματα TOW τοποθετημένα στον πυργίσκο.
Οι πύραυλοι, ικανοί να καταστρέψουν τα περισσότερα άρματα μάχης σε μέγιστο βεληνεκές 4.000 μέτρων (13.000 πόδια), μπορούν να εκτοξευθούν μόνο όταν το όχημα είναι ακίνητο.

Θωράκιση του αμερικανικού ΤΟΜΑ

Το M2A2 Bradley Infantry Fighting Vehicle (IFV) είναι θωρακισμένο με συνδυασμό πλακών αλουμινίου και χάλυβα, καθώς και κεραμικής σύνθετης θωράκισης, η οποία παρέχει προστασία από ποικίλες απειλές στο πεδίο της μάχης.

Η θωράκιση του M2A2 Bradley έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία από πυρά φορητών όπλων, θραύσματα πυροβολικού και αντιαρματικούς πυραύλους και πυραύλους. Η θωράκιση του οχήματος έχει κλίση και απόσταση, γεγονός που βοηθά στην εκτροπή και τη διάχυση της ενέργειας των εισερχόμενων βλημάτων.

Εκτίμησή μας είναι πως η χώρα μας θέλει τουλάχιστον 300 ΤΟΜΑ Bradley Μ2Α2, για την δυνατότητα επάνδρωσης 6 Μηχανοκινήτων Ταγμάτων (ΜΤΠ) αμιγώς με αυτά, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία το κάνει κάτι εντελώς αδύνατο.

Tags
Back to top button