Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τώρα που μπαίνουν στο ΝΑΤΟ ο ηγέτης του VMRO αναφωνεί: «Θα γίνω πρωθυπουργός της Μακεδονίας»!

Την υπόσχεση ότι θα στραφεί ενάντια σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών όταν αναλάβει την εξουσία στα Σκόπια, έδωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσκόσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Free Europe, ο Μιτσκόσκι υποστήριξε ότι «αμέσως μόλις κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, και φυσικά αυτό θα συμβεί αυτό στις επόμενες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τότε θα δείτε τι βήματα θα ακολουθήσουμε και ποιες διαδικασίες θα αλλάξει στο μέλλον το VMRO-DPMNΕ.[…] Πρέπει πρώτα να δούμε αν η κυβερνώσα πλειοψηφία αποδεχθεί και τολμήσει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του VMRO-DPMNE για να διαλυθεί η Βουλή και να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ο Μιτσκόσκι είπε:

«Με ρωτάτε αν θα γίνω ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Σας το είχα πει τότε, και το επαναλαμβάνω και τώρα ότι είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, όμως για μένα πάντοτε θα είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν προσμετρώ αυτό το ιστορικό λάθος που έκανε το SDSM και ο Ζόραν Ζάεφ για λόγους προσωπικούς και καριέρας».

Αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ, αν και όταν αναλάβει την εξουσία, ο ηγέτης της σκοπιανής αντιπολίτευσης σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην ιστορία που να αποτελεί μονόδρομο. Η εμπειρία λέει ότι όλες οι διαδικασίες είναι αναστρέψιμες. Είναι θέμα χρόνου» απάντησε ο Μιτσκόσκι και προσέθεσε:

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους ανθρώπους είναι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αλλάξω τις εξελίξεις. Για μένα, πάντα ήταν και πάντα θα παραμείνει η Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 

 

Tags
Back to top button