Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τσεχία: Προβλήματα με τον νόμο για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις

Την άρση της ασυλίας του Αντρέι Μπάμπις, το κόμμα του οποίου επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές, ζητά η αστυνομία της Τσεχίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο CTK, στόχος είναι ν’ ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος του, για μια υπόθεση διαφθοράς με ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

Από την πλευρά του ο Μπάμπις αρνείται την ανάμειξή του σε κάτι παράνομο και χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απέκρυψε το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτης της φάρμας Stork’s Nest και ενός συνεδριακού κέντρου πριν από δέκα χρόνια προκειμένου αυτά να λάβουν χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων.

Το κόμμα του ANO κέρδισε στις εκλογές του Οκτωβρίου 78 από τις 200 έδρες του κοινοβουλίου και ο μόνος του σύμμαχος προς το παρόν είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα που διαθέτει 15 έδρες, σε μια προσπάθεια για συγκρότηση Κυβέρνησης μειοψηφίας.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο η βουλή της Τσεχίας ψήφισε υπέρ της άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον του, όμως με την επανεκλογή του ο Μπάμπις κέρδισε και πάλι ασυλία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα περισσότερα κόμματα προσανατολίζονται στο να  ψηφίσουν ξανά υπέρ της άρσης της ασυλίας του, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει πλειοψηφία για κάτι τέτοιο.

Tags
Back to top button