Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Μια ολόκληρη επιχειρησιακή διοίκηση με χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες με την ονομασία “ Βορράς” εμφανίστηκε στο πεδίο της μάχης, προκαλώντας σοκ στους Ουκρανούς και ανησυχία στην δύση για αυτό που έρχεται.

Η ρωσική αυτή στρατιωτική διοίκηση με περιοχές εκκίνησης τα σύνορα των περιοχών Μπριάνσκ, Κούρσκ και Μπιέλγοραντ, μαζί με τις περιοχές ευθύνης τους, αποτελεί την νεοεμφανιζόμενη στρατιωτική ομάδα δυνάμεων "Βορράς", η οποία  υπάγεται άμεσα στον Αρχηγό του ρωσικού Στρατού

Την παραμονή της επικείμενης ρωσικής χερσαίας επίθεσης, η οποία συζητείται  τόσο πολύ εδώ και στο εξωτερικό, έκανε την εμφάνιση της μια ολόκληρη στρατιωτική ομάδα δυνάμεων, ως προοίμιο εξελίξεων το επόμενο διάστημα.

Το Ιράν ετοιμάζει 1000 βαλλιστικούς πυραύλους δηλώνοντας: «Είμαστε πιο τρελοί από όσο νομίζετε»

Πριν από λίγες μέρες, για πρώτη φορά έγιναν αναφορές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την ομάδα στρατευμάτων «Βορράς», η οποία δεν υπήρχε μέχρι τώρα στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, αλλά προφανώς ήταν ήδη έτοιμη να εισέλθει στον πόλεμο και κυρίως αρκετά ισχυρή σε στρατιώτες και πολεμικό υλικό.

Τι θα μπορούσε να σημαίνει η εμφάνισή της στη ζώνη μάχης αυτή τη στιγμή;

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως, τα ρωσικά στρατεύματα  που συμμετείχαν στη μάχη για την Ουκρανία είχαν χωριστεί έως τώρα σε πέντε διοικήσεις που υπάγονταν στον διοικητή της Κοινής Ομάδας Στρατευμάτων (Δυνάμεων) στην Ουκρανία, Α/ΓΕΣ Στρατηγό Βαλερί Γκερασίμωφ.

Αυτό αφορούσε τις ομάδες ρωσικών δυνάμεων "Δύση", "Κέντρο", " Ανατολή», «Νότος»» και «Δνείπερος».

Η καθεμία έχει τον δικό της διοικητή και το δικό της αρχηγείο και είναι υπεύθυνη για ξεχωριστή επιχειρησιακή περιοχή, ώσπου τώρα για κάποιο λόγο, εμφανίστηκε μια ολόκληρη νέα ρωσική στρατιωτική διοίκηση με την ονομασία  «Βορράς» στο πεδίο των μαχών.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες αναφορές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, χιλιάδες επίλεκτοι Ρώσοι στρατιώτες με νέο πολεμικό υλικό αναπτύχθηκαν στα εδάφη των περιοχών Μπέλγοραντ, Κούρσκ και Μπριάνσκ, απέναντι από τις περιοχές του Χαρκόβου και του Σούμι.

Στις 14 Απριλίου 2024, αναφέρθηκε σχετικά ότι: «Μονάδες στρατευμάτων της ρωσικής διοικήσεως “Βορράς”, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Τερνόβαγια, Γκατίτσε, στο Χάρκοβο, την Ραντυάνσκοε στην περιοχή Σούμι", σε μια πρόβα τζενεράλε του τι επίκειται.

Σημείωση: μέχρι τώρα το τμήμα της περιοχής Σούμι της γραμμής των κρατικών συνόρων Ρωσίας-Ουκρανίας θεωρούνταν σχετικά ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξαν μεγάλες συγκρούσεις εκεί εδώ και πολύ καιρό. Η σύγκρουση περιορίζονταν κυρίως σε κρυφές επιδρομές από ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης και από τις δύο πλευρές κατά μήκος των παρακείμενων περιοχών που είναι καλυμμένες με πυκνά δάση.

Ιράν - Ισραήλ παίζουν με τη φωτιά! Άλλαξαν οι κανόνες της σύγκρουσης

Η εμφάνιση όμως μια νέας ρωσικής στρατιωτικής διοικήσεως στο μέτωπο, σε συνδυασμό με μεταφορά οπλικών συστημάτων, συστηματικών βομβαρδισμών σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, δείχνει πιθανότατη ρωσική επίθεση, την οποία εκτιμάται θα δούμε σύντομα.   

Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία οι ΗΠΑ για να σώσουν την Οδησσό; 

Πρόσφατα, οι κάτοικοι της Γκαγκαουζίας στην Μολδαβία  κινηματογράφησαν μια συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων .
Τα οχήματα καταγράφηκαν στην είσοδο της αυτόνομης περιοχής  Τσιμισλία (Cimislia).

Το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι τα οχήματα επέστρεφαν από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την ονομασία JCET-2024 στην βάση τους στην περιοχή Τσαχούλ (Cahul).

Η επικεφαλής της Γκαγκαουζίας Ευγενία Γκουτσούλ ανέφερε  ότι τα στρατεύματα της Μολδαβίας και της Ρουμανίας θα εισέλθουν στην αυτόνομη επαρχία, για να εκδιώξουν την παραδοσιακά φιλορωσική κοινότητα ( κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε).

Η Iρίνα Βλαχ, πρώην επικεφαλής της Γκαγκαουζίας, η οποία  ανακοίνωσε πρόσφατα τις προεδρικές φιλοδοξίες της, πιστεύει ότι τα ρουμανικά στρατεύματα θα μπορούσαν όντως να εισέλθουν  στην Μολδαβία.

Πρόσφατα, το ρουμανικό κοινοβούλιο εξέτασε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στο Στρατό της χώρας να παρέμβει στις υποθέσεις άλλων χωρών.

Η Μολδαβία ξαφνικά βρέθηκε στο επίκεντρο της των εξελίξεων στην  ευρύτερη περιοχή

Υπενθυμίζουμε ότι ο ρουμανικός στρατός διεξάγει ήδη στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Μολδαβίας σχεδόν κάθε μήνα.

Επίσης αμερικανικές δυνάμεις συχνά εντάσσονται στην ομάδα δυνάμεων Μολδαβίας-Ρουμανίας, με στόχο πιθανόν την Οδησσό, η οποία είναι η μόνη ίσως περιοχή στην Ουκρανία που ενδιαφέρονται πραγματικά  οι Αμερικανοί.

Όλα βαίνουν άσχημα για το Κίεβο του οποίου ή αεράμυνα μπορεί να καλύψει ή τις πόλεις ή το μέτωπο όχι και τα δύο

Η ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά την προστασία των πόλεων και των γραμμών του μετώπου, αναφέρουν .

Τα ρωσικά πλήγματα ανάγκασαν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις μεταξύ της παροχής αεροπορικής κάλυψης σε μεγάλα κέντρα πληθυσμού και στην πρώτη γραμμή.

Η Ρωσία φαίνεται να εκμεταλλεύεται την υποβαθμισμένη ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να καταρρεύσει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και να περιορίσει την ουκρανική αμυντική βιομηχανική ικανότητα.

Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις εκμεταλλεύονται την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις πρώτης γραμμής της Ουκρανίας για να κάνουν αργά αλλά βήματα καταστρέφοντας τα πάντα.

Όλα κινούνται ταχύτατα πλέον στην Ουκρανία και εκτιμάται όλα θα τελειώσουν σε μερικούς μήνες από τώρα.

Tags
Back to top button