Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Τρομερή αρχαιολογική ανακάλυψη στο Περού: Bρέθηκαν 8 καλοδιατηρημένες μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών

Οκτώ καλοδιατηρημένες μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών ανακαλύφθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών της υπηρεσίας  φυσικού αερίου, στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. 

Ο τάφος με τις 8 μούμιες βρέθηκε από εργάτες που έσκαβαν σε δρόμο στην περιοχή Carabayllo και υπολογίζεται από χρονολογούνται την εποχή των Ίχμα, έναν πολιτισμό που άνθησε στην περιοχή γύρω στο 1100 μ.Χ, πριν από τους Ίνκας. 

Εξι από τις μούμιες υπολογίζετια ότι ανήκουν σε μωρά και παιδιά , γιαυτό και οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για παιδικό νεκροταφείο.

Τα παιδιά πιθανότατα πέθαναν από αναιμία και ασιτία « λόγω κλιματικού γεγονότος που έπληξε την τοπική γεωργία», δήλωσε ο Jesus Bahamonde Schreiber, αρχαιολόγος της εταιρείας αερίου Calidda.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τεράστια σπηλιά με προϊστορικές τοιχογραφίες

Μέσα στον τάφο βρέθηκαν δύο μούμιες ενηλίκων με τα υπάρχοντά τους - πίπες οπίου, παπούτσια και φύλλα από κινέζικη τράπουλα.  

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι περισσότερα από 1.900 ιστορικά ευρήματα έχουν βρεθεί στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή.

 

Tags
Back to top button