Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες: Ουρές και ταλαιπωρία για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία από τις 5 το πρωί υπό βροχή για δεκάδες πολίτες που συρρέουν στην διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί, «έχει πέσει», και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς. Αν και οι υπεύθυνοι ενημερώνουν ότι μπορούν οι πολίτες να έρθουν άλλη μέρα, δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εκεί περιμένοντας να βρουν μια άκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αιτήσεις επρόκειτο να γίνονται ηλεκτρονικά, εν τούτοις οι υπηρεσίες ζητούν επιπλέον από τους πολίτες να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, εφόσον υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε υπηρεσίες του δήμου, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

«Από την πρώτη ημέρα βρισκόμαστε εδώ από τις 6 το πρωί και κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πράγμα, τα ρολά κατεβασμένα», δήλωσε μια από τους πολίτες που περίμεναν εκεί στον Σκάι. «Είναι ο χειρότερος εξευτελισμός του ανθρώπου, για 200 ευρώ», συνέχισε η ίδια.

Για το λόγο αυτό άλλωστε αν και η ιστοσελίδα του ΚΕΑ όπου έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις έχει δεχθεί δύο εκατ. επισκέψεις από όταν «άνοιξε» το σύστημα, την 1η Φεβρουαρίου, έχουν κατατεθεί μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που αναμένονται συνολικά.

Επιπλέον στην Διεύθυνση Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε ένταση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν υπάρχει σύστημα προτεραιότητας. Έτσι κάποιοι τυπώνουν μόνοι τους, αυθαίρετα, «χαρτάκια προτεραιότητας» επιχειρώντας να τα μοιράσουν στους πολίτες που υπό βροχή, περιμένουν από τα ξημερώματα να εξυπηρετηθούν.

Tags
Back to top button