Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Τριπλάσια πόλη της Νέας Υόρκης σχεδιάζεται έξω από το Πεκίνο για την αντιμετώπιση του νέφους (φωτό, βίντεο)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Το άκουσμα ότι η κυβέρνηση της Κίνας σχεδιάζει να χτίσει μια πόλη σε μια άγνωστη μέχρι στιγμής περιοχής έξω από το Πεκίνο με στόχο να αντιμετωπιστεί το νέφος και το κυκλοφοριακό κομφούζιο της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει κατακλυσμό από αγοραστές ακινήτων.

To νέφος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πεκίνο.

Τα σχέδια για τη δημιουργία της Νέας Περιοχής Σιονγκάν, μιας ειδικής οικονομικής ζώνης που θα καλύπτει, όπως λένε οι αρχές έκταση σχεδόν τριπλάσια της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε πομπωδώς μέσω της κρατικής προπαγάνδας το περασμένο Σάββατο η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος περιγράφοντας την μεγαλούπολη ως «στρατηγικής σημασίας για την επόμενη χιλιετία».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua λέει ότι με τη δημιουργία της Σιονγκάν θα εκτονωθεί η πίεση στην κατάμεστη από αυτοκίνητα πρωτεύουσα των 22 εκατομμυρίων και «θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική μετάβαση της χώρας σε μια συντεταγμένη, βιώσιμη ανάπτυξη.»

«Πέρα από ένα απλό αντίγραφο της επιτυχίας της Κίνας στο παρελθόν ...θα αφηγείται την ιστορία του μέλλοντος μιας νέας πόλης», προσθέτει σ’ ένα άρθρο που δεν φείδεται εγκωμίων για την εμπνευσμένη κομματικής ηγεσία.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, είπε ότι η πόλη θα είναι «μια επίδειξη της καινοτόμου ανάπτυξης... η οποία πρέπει να θέτει ως προτεραιότητα την οικολογική προστασία και την ευημερία των ανθρώπων.»

Φρενίτιδα κερδοσκοπίας

Οι καιροσκόποι οσμίστηκαν αμέσως την ευκαιρία κι έσπευσαν στην περιοχή για να αγοράσουν κατοικίες με την ελπίδα να τις μεταπουλήσουν σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι τιμές των ακινήτων σχεδόν διπλασιάστηκαν λίγες ώρες μετά την ξαφνική ανακοίνωση.

Το κυνήγι αναζήτησης ιδιοκτησιών προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή, ενώ τα τοπικά ξενοδοχεία κατακλύστηκαν από πελάτες.

Τα τοπικά κτηματομεσιτικά γραφεία αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά χθες (Δευτέρα) μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει εκτάκτως τις αγοραπωλησίες μετά την εκτίναξη του σχετικού ενδιαφέροντος στα ύψης. Αξιωματούχοι βγήκαν μάλιστα στους δρόμους με τηλεβόες προειδοποιώντας κατά της παράνομης κερδοσκοπίας ακινήτων.

Τη φρενίτιδα ενθουσιασμού τροφοδοτούν, φυσικά, τα κρατικά ΜΜΕ. Το CGTN προβλέπει ότι η πόλη μπορεί να γίνει «το επόμενο Πουντόνγκ της Κίνας» -αναφορά στον κατάμεστο με ουρανοξύστες ανατολικό τομέα της Σαγκάης, εκεί όπου έβλεπε κανείς χωράφια μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες.

Άλλα κρατικά ΜΜΕ συνέκριναν τη νέα πόλη με τη Σενζέν, μια πλούσια μεγαλούπολη κοντά στο Χονγκ Κονγ, που λειτούργησε ως εφαλτήριο για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της δεκαετίας του ‘80 απ’ τον Ντενγκ Σιαοπίνγκ.

Tags
Back to top button