Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρελαίνονται τα τουρκικά ΜΜΕ: Με F-16 Block 70-Eurofighter θα αντιμετωπίσουμε την υπεροχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, η απόκτηση των Eurofighter  από την Τουρκία, η οποία για τον λόγο αυτόν είναι ικανή να πράξει τα πάντα, ακόμα και πιέσει τον Τατάρ να συμμετάσχει σε δείπνο με τον Κύπρο πρόεδρο, παρά την θέληση του.

Μήνυμα Γεραπετρίτη σε «γαλάζιους» βουλευτές: Μόνη διαφορά ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αλλιώς ο ελληνοτουρκικός διάλογος τελειώνει

( του τουρκικού ΥΠΑΜ), γράφει ότι “προκειμένου να ικανοποιηθεί η προσωρινή απαίτηση μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (TurAF), έως ότου η πρώτη μοίρα εθνικών αεροσκαφών μάχης KAAN καταστεί πλήρως επιχειρησιακή στα μέσα της δεκαετίας του 2030, τόσο το F-16 Block 70, το Eurofighter Typhoon, αφιερωμένο στον ρόλο εναέριας υπεροχής, θα ενισχύσουν την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ο λόγος που θα ενισχυθούμε με αυτά τα αεροσκάφη, είναι για να ενισχύσουμε την ικανότητά αεροπορικής υπεροχής, μια κίνηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη αντιμετώπισης του στόλου Dassault Rafale F3R και της παραγγελίας F-35As της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτρέπει τώρα στην Ελλάδα να διατηρεί τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι του TurAF.

Η Ελλάδα έχει ήδη παραλάβει 18 αεροσκάφη Dassault Rafale F3R και άλλα 6 αεροσκάφη προστέθηκαν καθυστερημένα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να σχηματίσει δύο πλήρεις μοίρες Rafales, συνολικού αριθμού 36 αεροσκαφών.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα έχει υπογράψει Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) τον Ιούλιο του 2024 για την αγορά αρχικής παρτίδας 20 F-35A με κόστος περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η LOA περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή για 20 επιπλέον αεροσκάφη, τα οποία θα ανεβάσουν την συνολική αξία της συμφωνίας σε περίπου 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα παραδοθούν από το 2028. Τα F-35A θα παρέχουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προηγμένες δυνατότητες κρούσης και επιτήρησης”, τονίζει το ίδιο.

Η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο 2025-2028

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χάρη στα μαχητικά της F-16 Viper και RAFALE, αλλά και στους άριστους πιλότους που διαθέτει, είναι γεγονός ότι κυριαρχεί στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στην παρούσα φάση έναντι της γερασμένης Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό έχει ωθήσει τους Τούρκους να προβούν στην εγχώρια αναβάθμιση των F-16 τους με το πρόγραμμα OZGUR, ενώ παράλληλα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτηση Eurofighter Typhoon, με την Γερμανία να ανθίσταται αφού ζητά επιστροφή 20.000 μεταναστών στην Τουρκία.

Πέραν των παραπάνω η Τουρκία προβαίνει στην κατασκευή πληθώρας UCAV , USV, drone mamikazi για να  αλλάξει τον σε βάρος της συσχετισμό δυνάμεων στο Αιγαίο.

Εφόσον η Τουρκία ξεκινήσει μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου της μαχητικού "Kızılelma" το 2024  σε συγκερασμό με την παραγωγή του TB-3 BAYRKAR  που αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή μεταξύ 2024-2025 και  προβεί σε απόκτηση μέχρι τότε των 40 F-16 BLOCK70 από τις ΗΠΑ, θα τεθεί σταδιακά από το 2025 και μετά εν αμφιβόλω η αεροπορική κυριαρχία της στο Αιγαίο μέχρι το 2028, οπότε και θα ξεκινήσει η παραλαβή των F-35 από τις ΗΠΑ.

Τέλος η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να προβεί άμεσα στην απόκτηση UAV, UCAV, drone kamikazi, USV, UGV σε μεγάλους αριθμούς αντισταθμίζοντας την χαοτική διαφορά σε drones σε σχέση με την Τουρκία, κάτι για το οποίο επιμένουμε με δεκάδες άρθρα μας .

Tags
Back to top button