Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Τρέλα» στη Γαλλία για το γκράφιτι αυτό: Κρύβει μέσα του ένα μυστικό – Όποιος το ανακαλύψει κερδίζει 1000 δολάρια

Πριν λίγο καιρό, ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Πασκάλ Μπουαγιάρ (Pascal Boyart) ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία σε κάποιον δρόμο του Παρισιού, με ένα ψηφιακό έπαθλο κρυμμένο μέσα της. Το ισόποσο των 1.000 δολαρίων σε Bitcoin.

«Εναπόκειται σε εσάς να βρείτε τον τοίχο και τη λύση στο αίνιγμα» έγραψε στον ιστότοπό του ο Μπουαγιάρ.

Χορηγός του πρότζεκτ είναι ο επιχειρηματίας -έτσι περιγράφει τον εαυτό του- και υπέρμαχος του Bitcoin, Άλιστερ Μιλν. Η τοιχογραφία περιλαμβάνει έναν κώδικα QR, μέσω του οποίου οι θεατές μπορούν να κάνουν δωρεές στον καλλιτέχνη, και ο Μπουαγιάρ ενημέρωσε ότι έχει ήδη λάβει πάνω από 1.000 δολάρια σε δωρεές, μέσω προηγούμενης τοιχογραφίας που ολοκλήρωσε την περασμένη άνοιξη.

Με την καινούργια τοιχογραφία, ο Μπουαγιάρ βρίσκει τρόπο να «επιστρέψει» τα φιλοδωρήματα όσων στο παρελθόν στήριξαν την τέχνη του. Επιπλέον, η κίνηση συνέπεσε με τα δέκατα γενέθλια του Bitcoin (3 Ιανουαρίου 2009). Η τοιχογραφία είναι φόρος τιμής στο κίνημα «Κίτρινα Γιλέκα». Στον ιστότοπό του, ο Μπουαγιάρ έδωσε όνομα στο έργο: «Η Ελευθερία που Καθοδηγεί τον Λαό», προφανής αναφορά στον πίνακα του 1830, του Ντελακρουά «Η Ελευθερία που Οδηγεί τον Λαό».

«Για να λύσετε τη σπαζοκεφαλιά, πρέπει να σταθείτε μπροστά στην τοιχογραφία» είχε τουιτάρει ο Μπουαγιάρ. Και στις 13 Ιανουαρίου, ο Αντουάν Γκιβέρ ανακοίνωσε στο Twitter ότι βρήκε τη λύση και κέρδισε το έπαθλο. Ο Μπουαγιάρ επιβεβαίωσε και στον ιστότοπό του έδωσε την πολύπλοκη λύση του αινίγματοςμ σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ποιος θα ισχυριστεί τώρα ότι το να κοιτάς τέχνη δεν ανταμείβει;


Tags
Back to top button