Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συμβουλές για να μείνετε ξύπνιοι χωρίς καφέ

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων περίπου στη μέση της μέρας ή προς το τέλος χρειάζονται μια κούπα καφέ για να γεμίσουν ενέργεια και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Αν και οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση καφεΐνης έως 400 mg την ημέρα για τους υγιείς ενήλικες –ποσότητα που αναλογεί περίπου σε τέσσερα φλιτζάνια, ανάλογα πάντα με το είδος του καφέ– αξίζει να δοκιμάσετε μερικές έξυπνες εναλλακτικές για να διατηρήσετε τα επιθυμητά επίπεδα εγρήγορσης όλη την ημέρα.

1. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού οδηγεί στην αφυδάτωση και η αφυδάτωση με τη σειρά της συμβάλλει στην κόπωση ή ακόμη και πιο σοβαρά συμπτώματα όπως η πνευματική σύγχυση, οι ταχυπαλμίες ή οι αρρυθμίες και η τάση λιποθυμίας.

2. Βάλτε μουσική
Η μουσική βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην καλή διάθεση και την τόνωση. Αντίστοιχη επίδραση έχει και η γυμναστική, γι’ αυτό και νιώθουμε αναζωογονημένοι μετά από μια προπόνηση παρά τη σωματική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει.

3. Ανάψτε όλα τα φώτα
Η έκθεση στο φως ενεργοποιεί τους νευρώνες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου κι έτσι μειώνεται το αίσθημα της υπνηλίας και διατηρείται η εγρήγορση.

Tags
Back to top button