Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τράπεζες: Τέλος στις μεταφορές εμβασμάτων - Τι αναφέρει νέος κανονισμός

Έρχονται αλλαγές στις μεταφορές εμβασμάτων και όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κληθούν να ακολουθήσουν τον νέο κανονισμό της ΕΕ. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο παραδοσιακός τρόπος μεταφοράς χρημάτων θα παύσει να είναι όπως τον γνωρίζουν οι πιστωτές.

Ο κανονισμός της ΕΕ, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του χρόνου για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κανονισμού, οι χρεώσεις που θα επιβληθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερες από εκείνες των μη άμεσων πληρωμών.

Ελληνικές τράπεζες στην κορυφή του χρηματοοικονομικού κλάδου της αναδυόμενης Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής

Ήδη στην Ελλάδα έχουμε το σύστημα IRIS το οποίο επιτρέπει συναλλαγές δωρεάν έως 500 ευρώ την ημέρα.

Οι τράπεζες καλούνται μέσω του νέου κανονισμού να εφαρμόζουν και μέτρα πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό έμβασμα, η άμεση πληρωμή εκτελείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας άμεση πίστωση του ποσού, και όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα απαλλάξει τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κόστος έως και 200 δισ. ευρώ, που είναι τα χρήματα που παραμένουν «κλειδωμένα» ημερησίως κατά τη λεγόμενη διακίνηση πληρωμών.

Tags
Back to top button