Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραμπ: Πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της Google αν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Χθες Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πως θα δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google, αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η ιστοσελίδα εμφανίζει άδικα αρνητικά άρθρα ειδήσεων για τον ίδιο, αλλά όχι για την αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

Η καταγγελία έγινε μέσω ανάρτησης του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο Truth Social.

«Διαπιστώθηκε ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Κάμαλα Χάρις», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

«Θα ζητήσω τη δίωξή τους»

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Εάν όχι, και με την επιφύλαξη των Νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», συνέχισε.

Ο Τραμπ δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο να υπήρξαν περισσότερες αρνητικές ιστορίες για την εκστρατεία του από ό,τι για την εκστρατεία της Χάρις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν ήταν άμεσα σαφές τι τον ώθησε να ξεσπάσει εναντίον της Google.

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της Αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παράπονα

Παρόλα αυτά, οι συντηρητικοί παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει επίσης διαμαρτυρηθεί πικρά για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για να προωθήσει θετική ειδησεογραφική κάλυψη από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους ξαναγραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με την Google είναι η τελευταία μέσω της οποίας απειλεί ότι θα ασκήσει δίωξη σε υποτιθέμενο αντίπαλό του.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικού πράκτορα και μιας σειράς άλλων ανθρώπων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Tags
Back to top button