Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραμπ για Σάρλοτσβιλ: «Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα… ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» (βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε επικρίσεις για τις δηλώσεις που έκανε αρχικά όπου απέδωσε ευθύνες σε «πολλές πλευρές» για τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ, ωστόσο την Τρίτη καταδίκασε απερίφραστα τα ρατσιστικά στοιχεία.

«Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα… ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» είπε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ απαντώντας σε ερωτήσεις στην είσοδο του πύργου Τραμπ, προτού συμπληρώσει ότι οι αριστεροί διαδηλωτές «όρμησαν με τη βία κι επιτέθηκαν στην άλλη πλευρά».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των εθνικιστών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ επιμένοντας ότι «δεν ήταν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί νεοναζί, δεν ήταν όλλοι λευκοί ακροδεξιοί».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της εξίσωσης των ευθυνών ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «είχες μια ομάδα από τη μια μεριά και μια από την άλλη και επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα - υπάρχει μια άλλη πλευρά, μπορεί να τους αποκαλείτε οι αριστεροί που επιτέθηκαν στην άλλη ομάδα αλλά υπήρχαν καλοί άνθρωποι και στα δύο "στρατόπεδα"».

Δεν παρέλειψε να επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης για την κριτική που του άσκησαν για την πρώτη - ίσων αποστάσεων - δήλωσή του για τα αιματηρά επεισόδια όταν καταδίκασε «το μίσος και τη βία από πολλές πλευρές» επιμένοντας ότι «ήθελα να διασφαλίσω ότι όσα θα έλεγα θα ήταν σωστά και όχι να κάνω μια βιαστική δήλωση, ήταν μια πολύ καλή δήλωση».

 

 

 

Αυτό, ωστόσο, που έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ ήταν η εξίσωση που έκανε ο Τραμπ ανάμεσα στον στρατηγό Ρομπερτ Λι, τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και τον Τόμας Τζέφερσον με αφορμή την αποκαθήλωση ενός αγάλματος στο Σάρλοτσβιλ. Κι αυτό γιατί αν και οι τρεις είχαν σκλάβους μόνο ο πρώτος επαναστάτησε με τα όπλα κατά των ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλεία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε σήμερα τον σύμβουλό του Στιβ Μπάνον, εκτιμώντας ότι είναι «ένα καλό πρόσωπο, δεν είναι ρατσιστής».

«Αγαπώ πολύ τον Μπάνον, είναι φίλος» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι εντάχθηκε «αργά» στην ομάδα του, αφήνοντας να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του.
«Θα δούμε τι θα συμβεί στον κύριο Μπάνον» κατέληξε.

Tags
Back to top button