Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραμπ για Brexit: «Έκπληκτος για το πόσο άσχημα εξελίχθηκαν τα πράγματα - Δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό νέο δημοψήφισμα»

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ για την εξέλιξη των συνομιλιών γύρω από το Brexit, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει μία διαφορετική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις του έγιναν έπειτα από την νέα, προχθεσινή απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης (αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης Λονδίνου – Βρυξελλών).

«Είμαι έκπληκτος για το πόσο άσχημα εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά ειλικρινά, πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει άλλος δρόμος στις διαπραγματεύσεις», τόνισε από το Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ, πλάι στον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λέο Βαραντάρ.

«Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε, σημειώνοντας την πολυπλοκότητα του «ζητήματος των συνόρων με την Ιρλανδία». Παράλληλα είπε σχεδιάζει να μείνει μακριά από τις διαπραγματεύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit δεν αποτελεί επιλογή. «Δεν πιστεύω ότι μια ακόμη ψηφοφορία είναι εφικτή, επειδή θα ήταν άδικο για εκείνους που κέρδισαν».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο αγγλικό ταμπλόιντ The Sun, κατά την πρώτη του επίσκεψη πέρσι το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε πει ότι έδωσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό τις ιδέες του για το πώς να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit, αλλά η Μέι δεν ακολούθησε τις συμβουλές του, όπως υποστήριξε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αργότερα είχε αποκαλύψει ότι η πρόταση Τραμπ για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για το Brexit ήταν: «κινηθείτε δικαστικά εναντίον της ΕΕ».

«Είχα προσφέρει στην πρωθυπουργό τις ιδέες μου για το πώς να το διαπραγματευτεί και πιστεύω ότι θα οδηγούσαν στην επιτυχία. Δεν με άκουσε σε αυτό, δεν πειράζει. Εννοώ…έκανε αυτό που όφειλε να κάνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button