Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραγωδία στο Βερολίνο: Δύο νέοι νεκροί κάνοντας – Έκαναν train surfing

Δύο νέοι, 17 και 18 ετών, έχασαν χθες την ζωή τους στην οροφή τρένου S-Bahn που βρισκόταν εν κινήσει στο νοτιοδυτικό Βερολίνο, καθώς δεν πρόλαβαν να αποφύγουν γέφυρα κάτω από την οποία πέρασε ο συρμός.

Οι νεαροί «train surfers», είχαν ανεβεί στην οροφή του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο S1 και λόγω λανθασμένης εκτίμησης, δεν πρόλαβαν να πηδήξουν στο έδαφος ή να ξαπλώσουν προτού η αμαξοστοιχία φθάσει στη γέφυρα, το χαμηλότερο σημείο της οποίας απέχει μόλις 30 εκατοστά από το υψηλότερο σημείο του συγκεκριμένου τρένου. Η ταχύτητα του τρένου ήταν 60 χλμ/ώρα. Ο ένας νέος σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε λίγο αργότερα στα βαρύτατα τραύματά του.

Εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη» του για το δυστύχημα και τόνισε ότι το «train surfing» είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και απαγορεύεται αυστηρά. «Παρά τους σαφείς κανόνες και τις προειδοποιητικές πινακίδες, άνθρωποι όλων των ηλικιών εξακολουθούν δυστυχώς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή άλλων ανθρώπων, με την απερίσκεπτη συμπεριφορά και την απροσεξία τους στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις. Απαγορεύεται η είσοδος σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις! Όπου κινούνται τρένα, δεν υπάρχει χώρος για περιπέτεια», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι DB υλοποιούν εδώ και χρόνια προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης σε νηπιαγωγεία, σχολεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ ανάλογο πρόγραμμα, με σύντομα βίντεο, είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η γραμμή ρεύματος ακριβώς δίπλα στις ράγες μεταφέρει 750 Volt συνεχούς τάσης. Η επαφή με την γραμμή μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και σοβαρά εγκαύματα», προειδοποιεί η εταιρία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα 12χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν, όρθιο πάνω σε βαγόνι, χτύπησε σε γέφυρα. Τον Αύγουστο του 2024 ένας 19χρονος τραυμάτισε μια γυναίκα η οποία στεκόταν στην αποβάθρα, όταν εκείνος πήδηξε από την οροφή του τρένου. Όλα τα περιστατικά συνέβησαν στην γραμμή S1, η οποία συνδέει το βορειοδυτικό με το νοτιοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.


Οι train surfers 

Οι train surfers είναι άτομα που επιλέγουν να μετακινηθούν ή να «σερφάρουν» πάνω σε τρένα - συνήθως ανεβαίνουν στις οροφές ή στις εξωτερικές πλευρές συρμών ενώ αυτοί είναι σε κίνηση. Το κάνουν είτε για διασκέδαση, είτε για να μετακινηθούν χωρίς εισιτήριο, είτε για να επιδείξουν την τόλμη τους (συχνά κινηματογραφώντας το και ανεβάζοντας τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Η πρακτική αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και έχει προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς και θανάτους, κυρίως από πτώσεις, ηλεκτροπληξία από καλώδια υψηλής τάσης ή συγκρούσεις με γέφυρες και άλλες σταθερές δομές. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο παραμένει αρκετά διαδεδομένο σε ορισμένες χώρες, όπως η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Βραζιλία αλλά και η Γερμανία. Λιγότερο διαδεδομένο είναι στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Tags
Back to top button