Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τους 3.354 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μιανμάρ - 4.850 τραυματίες και 220 αγνοούμενοι

Ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που έπληξε τη Μιανμάρ στις 28 Μαρτίου ανέρχεται σε 3.354 νεκρούς, ενώ 4.850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 220 αγνοούνται, όπως μετέδωσαν σήμερα Σάββατο κρατικά μέσα ενημέρωσης ενώ αξιωματούχος του ΟΗΕ που επισκέπτεται τη χώρα εξήρε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες.

Ο επικεφαλής του καθεστώτος που κυβερνά τη Μιανμάρ, ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, επέστρεψε στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου έπειτα από μια σπάνια επίσκεψή του στο εξωτερικό, στη Μπανγκόκ όπου πήρε μέρος σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής των ηγετών της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Ταϊλάνδης, του Νεπάλ του Μπουτάν, της Σρι Λάνκα και της Ινδίας.

Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ επανέλαβε στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ότι η χούντα προγραμματίζει τη διεξαγωγή στη Μιανμάρ «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του ο Μόντι ζήτησε η εκεχειρία κήρυξε η χούντα μετά τον σεισμό στις επιθέσεις της εναντίον ανταρτών και αντιφρονούντων να γίνει μόνιμη. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εκλογές θα πρέπει να είναι «συμπεριληπτικές και αξιόπιστες», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών χθες Παρασκευή.

Οι επικριτές της χούντας καταγγέλλουν ότι οι σχεδιαζόμενες εκλογές είναι ένα τέχνασμα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία οι στρατηγοί μέσω της εκλογής προσκείμενων σε αυτή αξιωματούχων.

Ο στρατός δυσκολεύεται να κυβερνήσει τη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημά του τον Φεβρουάριο του 2021. Εξάλλου ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη χώρα – όπου είναι ενεργές δεκάδες ένοπλες ομάδες εθνοτικών μειονοτήτων και πολιτικών αντιπάλων της χούντας πολλές από τις οποίες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περιοχές της Μιανμάρ-- έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία και έχει ωθήσει βασικές υπηρεσίες στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Από τον εμφύλιο έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η επισιτιστική ανασφάλεια είναι εκτεταμένη, με περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Μιανμάρ να έχει ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στο μεταξύ ο Τομ Φλέτσερ επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) πέρασε τη χθεσινή νύκτα στη Μάνταλεϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 7,7 βαθμών.

Ο Φλέτσερ χαιρέτισε μέσω ανάρτησής του στο Χ «το θάρρος, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα» των εργαζομένων σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής οι οποίοι παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό.

«Πολλοί από αυτούς έχουν χάσει και οι ίδιοι τα πάντα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να στηρίζουν τους επιζώντες», τόνισε.

Το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησε χθες τη χούντα ότι περιορίζει την πρόσβαση βοήθειας σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων δεν τη στηρίζουν.

Όπως εξήγησε, ερευνά καταγγελίες για 53 επιθέσεις που εξαπέλυσε η χούντα εναντίον αντιπάλων της, περιλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, από τις οποίες οι 16 πραγματοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη.

Tags
Back to top button