Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Τουρνουά «Nick Galis»: Παράνομη η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο της Ρόδου

Το  πρωί της Παρασκευής  κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε το γήπεδο στην Καλλιθέα, προκειμένου να το ερευνήσει και να αποφανθεί για την άδεια, ζήτησε κάποιες επιπρόσθετες ρυθμίσεις. Οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν την τελευταία στιγμή.

Κάπως έτσι προέκυψε η απαγόρευση της εισόδου των φιλάθλων. Μόνο που όταν έφτασε η ώρα του πρώτου αγώνα, ανάμεσα στη Μακάμπι και τη Φενέρμπαχτσε (κέρδισε 82-78 η Μακάμπι), αρκετός κόσμος, που είχε προμηθευτεί εισιτήριο, είχε συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο, μέσα σε υπερβολική ζέστη, είτε γιατί δεν γνώριζε για την απαγόρευση εισόδου, είτε γιατί την αψήφησε.

Καμία άδεια από το Υπουργείο Αθλητισμού

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο κόσμος άρχισε να μπαίνει στο γήπεδο. Το ποιος το επέτρεψε, είναι άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το έκανε το Υπουργείο Αθλητισμού.

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 είναι αυστηρότατες (ΦΕΚ Β’ 5252, 30/08/2023), σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού), όπου εκτός των άλλων προβλέπεται ότι «οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις με χωρητικότητα πάνω από 2.000 θεατές και οι κλειστές εγκαταστάσεις, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού».

Το Υπουργείο Αθλητισμού ουδέποτε έδωσε την οποιαδήποτε αντίθετη γραπτή ή προφορική άδεια ή οδηγία», αναφέρει η ενημέρωση του Υπουργείου.

Κάτι που καθιστά την είσοδο των φιλάθλων παράνομη, χωρίς απαραίτητα να είναι δική τους η ευθύνη.

Ο Κολοσσός δεν έχει σχέση με τη διοργάνωση

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι τη διοργάνωση του τουρνουά έχει αναλάβει ιδιώτης και όχι ο Κολοσσός, ο οποίος ωστόσο έχει προσφέρει το γήπεδο, τις πολυθρόνες για τους θεατές, φυσικά τα αποδυτήρια, τα ιατρεία και ό,τι άλλο έχει ένα γήπεδο. Ωστόσο, τα θέματα ασφαλείας και αδειών βαραίνουν τον διοργανωτή.

Είναι βέβαιο πως ο Κολοσσός για να χρησιμοποιήσει το γήπεδό του θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Πυροσβεστική, αλλά και από μηχανικό και γιατρό. Κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, αφού το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 7 Οκτωβρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι στον Κολοσσό έχουν ακόμη χρόνο για να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.
 

Για παράδειγμα, ήδη ενόψει του Super Cup που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο (29-30 Σεπτεμβρίου), έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για όλες τις άδειες από τον ΕΣΑΚΕ που είναι ο διοργανωτής του.

Αν λοιπόν η είσοδος των θεατών έγινε χωρίς να υπάρχει η σχετικά άδεια αναφορικά με την πυροπροστασία (κάτι που μοιάζει απίθανο να γίνει είτε αύριο, είτε την Κυριακή), οι δύο αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού απέναντι σε Φενέρ και Μακάμπι είναι στον... αέρα, όσον αφορά στην παρουσία φιλάθλων.

Tags
Back to top button