
Η Τουρκοκύπρια βουλευτής Γιασεμίν Οζτούρκ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί έχουν ξεκινήσει μετανάστευση προς την Κύπρο χρησιμοποιώντας τον πόλεμο με το Ιράν ως δικαιολογία.
Η βουλευτής των Κατεχομένων , Γιασεμίν Οζτούρκ, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει εντατική μετανάστευση προς την Κύπρο χρησιμοποιώντας το πολεμικό περιβάλλον ως δικαιολογία και ότι αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για τη δημιουργία εχθρότητας προς τους Τούρκους στο νησί.
«Η οργάνωση Χαμπάντ συλλέγει περιουσίες τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Στόχος είναι η κατάληψη της Κύπρου ως μέρος του έργου της Μέσης Ανατολής», τόνισε η ίδια.
Η Οζτούρκ, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο είναι μια «σιωπηλή κατοχή», και προειδοποίησε: «Αν δεν αναλάβουμε δράση, μια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το νησί δεν είναι δικό μας».
Οι δηλώσεις του έθεσαν για άλλη μια φορά στην ημερήσια διάταξη ανησυχίες για το δημογραφικό και πολιτικό μέλλον της Κύπρου.
Οι Τούρκοι θεωρούν το νησί δικό τους, από έως πού όμως είναι δικό τους ένα ελληνικό νησί αιώνων μόνο η δική τους φαντασιόπληκτη φιλοσοφία ξέρει.
Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνικό νησί, που κάποια ημέρα θα γυρίσει στο ελληνικό κράτος, υλοποιώντας την ένωση που πολλοί πολέμησαν εδώ και 50 χρόνια.
Ισχυρισμούς για αυξανόμενη παρουσία Ισραηλινών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου που θα "μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης για τους Τουρκοκύπριους» προβάλλουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τουρκικά μέσα υποστηρίζουν ότι «μεσοπρόθεσμα, μια πιθανή εβραϊκή κυριαρχία στη ‘νότια Κύπρο’ θα επηρεάσει περισσότερο την ‘τδβκ’. Η επέκταση της σιωνιστικής παρουσίας στο νησί θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα επιβίωσης τόσο για την Τουρκία όσο και για τους Τουρκοκύπριους», ισχυρίζονται.
"Δεδομένου ότι πιθανή κυριαρχία των Εβραίων στο 'ελληνικό τμήμα' (του νησιού) θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή επιβίωσης για τους Τουρκοκύπριους, οι μετακινήσεις προς το νησί κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ισραήλ παρακολουθούνται προσεκτικά», σημειώνουν.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να δει το θέμα από την σκοπιά της, κατά πόσο δηλαδή αυτό αφορά περιουσίες Ελληνοκυπρίων εκτοπιζόμενων από τα κατεχόμενα λόγω του ΑΤΤΙΛΑ 1974, ενώ θα πρέπει να εξετάσει και τυχόν χρηστικότητα του θέματος για την προώθηση επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, που προβλέπουν ένα κράτος στα πλαίσια Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έχοντας τη στήριξη του κράτους του Ισραήλ.
Γεωστρατηγικά, Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος και Ελλάδα παρέχουν "βάθος" στο Ισραήλ και γιαυτό το Τέλ Αβίβ έχει ανάγκη τη συμμαχία τους, πράγμα που ισχύει ωστόσο αμφίδρομα, αφού και εμείς βλέπουμε το Ισραήλ ως μια πολύ σημαντική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή ενάντια στην αναθεωρητική Τουρκία.