Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικός “Θαλασσόλυκος -24” με βολές από Φρεγάτες στο Αιγαίο και ο πόλεμος πατριωτών και μη στην Αθήνα (Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη τουρκική άσκηση στο Αιγαίο  και στην Μεσόγειο με σενάριο λίαν προκλητικό.
Στην τελική φάση της άσκησης που θα πραγματοποιηθεί  απέναντι από τη Ρόδο, περιλαμβάνεται σενάριο κατάληψης «εχθρικού» νησιού, αμέσως μετά την διεθνή άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ-13 στην ίδια περιοχή.

Η επιλογή από τουρκικής πλευράς της περιοχής αυτής μόνο τυχαία δεν κρίνεται, αφού είναι γνωστή η στοχοποίηση των Δωδεκανήσων και ειδικά του Καστελόριζου από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν λόγια! Kοριτσάκι κουβαλάει την τραυματισμένη αδερφή της στην πλάτη της για χλμ (βίντεο)

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους κατά καιρούς πολλές βραχονησίδες και μικρονήσους στην περιοχή, αναφέροντας περί δήθεν “ασαφούς καθεστώτος κυριαρχίας”.

Η άσκηση “ Θαλασσόλυκος -24”ξεκίνησε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πρώτης ημέρας της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία βολές κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους-αέρος από τη φρεγάτα TCG GİRESUN, βολές πυραύλων CİRİT από το επιθετικό ελικόπτερο AH-1W και βολές πυραύλων TEMREN από το ελικόπτερο SH-70, αναφέρει ο

Στο πλαίσιο της Άσκησης DENİZKURDU-1, εκτελούνται επιχειρησιακή προετοιμασία προετοιμασίας, πραγματική εκπαίδευση όπλων και δραστηριότητες ημέρας παρατηρητών των στοιχείων της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Στην άσκηση συμμετέχουν στοιχεία της τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση των ΗΠΑ! Πως θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τον Τραμπ

Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι με την άσκηση αυτή στο Αιγαίο

Η Άγκυρα επιχειρεί ψυχολογικές επιχειρήσεις στην ελληνική πολιτική ηγεσία και η περίοδος της άσκησης δεν είναι τυχαία, αφού είναι κοντά χρονικά με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου.

Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και πολλαπλά μηνύματα είναι ο στόχος της Άγκυρας προς την Αθήνα, πριν από την συνάντηση, για να γίνει μια προσπάθεια να επιβληθεί η τουρκική ατζέντα που θέλει συνολικό πακέτο λύσης στα ελληνοτουρκικά.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία αφορά την υφαλοκρηπίδα και τίποτε άλλο.

Ο Φιντάν, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι «η ηρεμία στο Αιγαίο είναι πολύτιμη και ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να αντικρούσει κάθε «προβοκάτσια», επιβεβαιώνοντας τις επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας στον ελληνισμό.

Την τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα” θέλουν να επιβάλουν οι Τούρκοι χωρίς ντουφεκιά  

Η πολιτική διάσταση της άσκησης “Θαλασσόλυκος”, υπογραμμίζεται και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος των Κεμαλιστών.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ανέφερε ότι η μετονομασία της άσκησης από «Γαλάζια Πατρίδα» σε «Θαλασόλλυκος» έχει πιθανώς συμβολικό χαρακτήρα.

Το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” έχει άμεση σχέση με τις προκλητικές τουρκικές απαιτήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ το σενάριο της τουρκικής ασκήσεως κατάληψης «εχθρικού νησιού», είναι σε γνώση στην στρατιωτική ηγεσία, που έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να κόψει τον αέρα των Τούρκων.

Τουρκικά μαχητικά στο Πακιστάν σε αεροπορική άσκηση

Πέντε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην 5η Πτέρυγα μάχης και 64 μέλη του προσωπικού συμμετείχαν στην Άσκηση Indus Shield-2024, η οποία φιλοξενούνται σπό το Πακιστάν στην αεροπορική βάση Mushaf / Sargodha μεταξύ 8-26 Οκτωβρίου 2024.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση αντιπερισπασμού της Τουρκίας κατά της συμμαχίας της Ελλάδος με την Ινδία, η οποία έχει ενοχλήσει σφόδρα την ηγεσία της.

Το σκηνικό στην χώρα μας και οι πολιτικές διαστάσεις

Την ίδια ώρα, στην χώρα μας έχουμε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και αναρτήσεις στο διαδίκτυο προκαλούν οξεία κριτική στην κυβέρνηση, για την πιθανότητα τετελεσμένων στα ελληνοτουρκικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης αντέδρασε από τις Βρυξέλλες, αποκαλώντας τους επικριτές του «πατριώτες της φακής», επιμένοντας στην προσέγγιση και στον διάλογο με την Τουρκία.

Τονίζεται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί υποχωρήσεις στο Αιγαίο έναντι των τουρκικών αξιώσεων, διότι έτσι θα είναι σαν να ανοίγει μια νέα κερκόπορτα για να επεκτείνουν τα θαλάσσια σύνορα τους οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Κύπρο.

Tags
Back to top button