Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία: Δεν ανανεώνει τις διαπιστεύσεις των ξένων ανταποκριτών

Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξέφρασε την ανησυχία της για τη μη ανανέωση των διαπιστεύσεων πολλών ευρωπαίων δημοσιογράφων - ανάμεσά τους και Γερμανοί - από τις τουρκικές αρχές.

«Είναι σαφές ότι η ελευθερία έκφρασης, η ελευθερία του Τύπου, είναι υψηλό αγαθό. Είναι ουσιώδες οι δημοσιογράφοι να μπορούν να εξασκούν το επάγγελμά τους ελεύθερα και να διευκολύνονται σε αυτό. Σε αυτό είμαστε προσηλωμένοι και κατά τις συνομιλίες μας με την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ,.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Αντεμπαρ εξέφρασε την «αυξανόμενη ανησυχία» της, τονίζοντας ότι θα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστο εάν οι λόγοι της απόρριψης των διαπιστεύσεων είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από «γραφειοκρατικοί», όπως επικαλείται η Άγκυρα σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Τουρκία.

Χθες στην Κωνσταντινούπολη σε πολλούς δημοσιογράφους απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την υπογραφή της συμφωνίας διάθεσης 275 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για σιδηροδρομικά έργα στην Τουρκία.

«Όπως βλέπετε, οι δημοσιογράφοι των οποίων οι διαπιστεύσεις έχουν ανανεωθεί βρίσκονται εδώ και είναι ελεύθεροι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους», δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ και έκανε λόγο για γραφειοκρατικούς λόγους, οι οποίοι ισχύουν και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι στην Γερμανία οι δημοσιογράφοι - Γερμανοί και ξένοι - που υποβάλλουν αίτηση διαπίστευσης εξετάζονται από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για ζητήματα ασφάλειας, ενώ η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. «Η κριτική για την Γερμανία ή την κυβερνητική πολιτική της δεν αποτελεί αιτία απόρριψης αίτησης διαπίστευσης», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

Tags
Back to top button