Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη (upd)

Την ώρα που οι δρόμοι της ιρακινής πρωτεύουσας ήταν γεμάτοι κόσμο που προετοιμαζόταν για το Ραμαζάνι, νωρίς σήμερα τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν στο κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 100… 

Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν λίγες ώρες η μία από την άλλη στη Βαγδάτη, την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Την Τρίτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα όχημα μπροστά από ένα κατάστημα που πουλούσε παγωτά στην συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. 

«Ο απολογισμός ανέρχεται σε 16 νεκρούς και 75 τραυματίες, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών σύμφωνα με το reuters.

Το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου που χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα του, το Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που είχε στόχο «μια συγκέντρωση σιιτών». 

Ο Μπρετ Μακγκούρκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό στο Ιράκ και στη Συρία καταδίκασε την επίθεση. «Οι τρομοκράτες του ΙΚ έβαλαν στο στόχαστρό τους παιδιά και οικογένειες που περνούσαν καλά σε ένα παγωτατζίδικο. Υποστηρίζουμε το Ιράκ ενάντια στο κακό».

Λίγες ώρες αργότερα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη γέφυρα των Μαρτύρων, μια από τις κεντρικές γέφυρες της Βαγδάτης. 

«Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος που είχε στόχο αμάχους», διευκρίνισε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν. 

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δεύτερη επίθεση, όμως μοιάζει με αυτές που εξαπολύει το ΙΚ.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω του μήνα του Ραμαζανιού.

Tags
Back to top button